BESAŞ ürün grubunu genişletiyor

Beyaz peynir üretimine hazırlanan BESAŞ, ürün grubunu genişletiyor

Bigpara Haber

Bursa’nın en büyük ekmek fabrikası BESAŞ, ürün yelpazesine beyaz peynir üretimini de ekledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BESAŞ’ın beyaz peynir üretimine de başlayacağını ve vatandaşların BESAŞ sayesinde beyaz peyniri en sağlıklı şekilde, gönül rahatlığıyla tüketebileceğini söyledi.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden, Türkiye’nin üçüncü, Bursa’nın en büyük ekmek fabrikası BESAŞ, ürün yelpazesini genişletiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş ile birlikte BESAŞ’ın Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisi’nde yeni oluşturulan beyaz peynir üretim bölümünde inceleme yaptı. Bektaş’tan yapılacak çalışmayla ilgili detaylı bilgi alan Başkan Altepe, BESAŞ’ın beyaz peynir üretimine başlayacağını söyledi. Başkan Altepe, “Kırsalın ekonomik gelişimine katkı sağlayacak yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bunların en önemlilerinden biri Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisi. Buranın kapasitesi günlük 10 tonun üzerine çıkmaya başlamıştı” dedi. Mevcut tesise ek bölümler yapıldığını söyleyen Altepe, “Çalışmalar devam ediyor. Mevcut tesis, tamamlanan 500 metrekare ilave alanla beyaz peynir üretimine de başlayacak. Yaklaşık 10 gün sonra BESAŞ, en sağlıklı ve hijyenik ortamda beyaz peynir üretimine başlayacak” diye konuştu.
 
BESAŞ’ın beyaz peynir üretimine başlamasıyla tesisin günlük kapasitesinin 20 tonu bulacağını aktaran Altepe, bu sayede süt tüketimi ve alımı, iki katına çıkacağından bölgede hayvancılık yapan vatandaşların da destekleneceğini belirtti. Beyaz peynir üretimiyle BESAŞ’ın Keles’teki mevcut üretiminin 1 kat daha artacağına dikkat çeken Altepe, “BESAŞ, ayran, lor, yoğurt ve kaşar gibi süt ürünlerinin yanı sıra beyaz peynir üretimiyle de örnek olacak” ifadelerini kullandı.

Diğer Şirket-Haberleri Haberleri