Bernanke ne diyecek?

Bernanke`nin ne diyeceğini tahmin etmeye çalışıyor

Bigpara Haber

Piyasalar, son dönemdeki ifadeleri ışığında Fed Başkanı Bernanke`nin ne diyeceğini tahmin etmeye çalışıyor.

Fed Başkanı Bernanke bugünkü konuşmasında varlık alımlarının azaltılmasını, Fed`in politika faizlerini artıracağının habercisi olmadığı mesajını aktarmaya çalışacak.

Bernanke, ekonomik büyümenin Fed`in tahminleri dahilinde olacağını varsayarak, merkez bankasının yılın ilerleyen zamanlarında 85 milyar dolarlık aylık tahvil alımlarını azaltmaya başlayabileceğini söyledi. Aynı zamanda politika yapıcıların tahmimnleri de federal fon oranının Bernanke`nin 31 Ocak`ta görevinin sonlanmasının çok sonrası bir tarihe karşılık gelen 2015`e kadar artmayacağına işaret etti.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Fed`in çift taraflı mesajının devam edeceğini söyleyen Barclays Plc`nin kıdemli ABD ekonomisti ve eski Fed ekonomistlerinden Michael Gapen, Fed`in tahvil alımlarının başlatılabileceği bir çevre görünümüne sahip olduğunun altını çizerek, tahvil alımlarının azaltılmasında şahin, faiz artırımları konusundaysa güvercin yaklaşımını benimseneceğini öngördü.

Federal fon vadelileri yatırımcıları Bernanke`nin mesajını absorbe etmeye başlıyor. Yatırımcılar merkez bankasının 2014`ün sonundan önce faizleri artırmasında yüzde 44 ihtimal veriyor. Bu oran, Bernanke`nin öngörülebilir gelecekte Amerikan ekonomisinin yüksek düzeyde gevşek para politikasına ihtiyacının olduğunu söylediği günün bir gün öncesi olan 10 Temmuz`da yüzde 53`lerde seyrediyordu.

Bernanke çarşamba günü Temsilciler Meclisi üyelerine, perşembe günü de senatörlere yarıyıl para politikası raporunu sunacak. Fed Başkanı`nın Temsilciler Meclisi`ne yaptığık konuşmanın metni New York saati ile 8:30`da yayınlanacak.

Diğer Genel Haberleri