Bernanke ile akşam yemeğinin faturası: 250 bin dolar

Bigpara Haber



ABD’de zengin yatırımcıların, Merkez Bankası Fed’in eski başkanı Ben Bernanke ile akşam yemeği yerken, para politikasının geleceği hakkında tüyolar almak için 250 bin dolar ödediği iddia edildi.


Reuters’ın haberine gore Ocak’ta emekliye ayrılan Ben Bernanke, Fed’in faizleri artırmayı yavaştan alacağını, hatta bir çok beklentiye gore daha geç yapacağını öngördü.

Bernanke’nin yorumlarını, yemeğe katılan yatırımcılar ve ya katılan yatırımcılarla konuşanlar aktardı. Yasal olarak, eski başkanın para politikası ile ilgili kendi görüşlerini aktarmasının bir sakıncası bulunmuyor.

Toplantıya katılan bir yatırımcı, Ben Bernanke’nin, Fed’in her zaman yüzde 2 enflasyon hedefini tuturmaya çalıştığını ve bunun da tavan olmadığını aktardı. Başka bir deyişle Fed, enflasyonun yüzde 2’den daha fazla olmasına izin verebilir.

Emekli olduktan sonra prestijli düşünce kurumu Brookings Enstitüsü’nde yer alan Bernanke, ilk defa 4 Mart’ta Abu Dhabi’deki bir konferansta konuştu. Konuşması içinse 250 bin dolar ücret aldı. Fed’den aldığı maaş 2013’te brut 199.700 dolardı.





 

Diğer Döviz Haberleri