Belgrad IMF üyesi

Bigpara Haber
Slobodan Miloşeviç yönetiminin dağılmasının ardından uluslararası toplumla normalleşme sürecine giren Yugoslavya IMF`ye de kabul edildi.

Yugoslavya`nın, Uluslararası Para Fonu`na (IMF) 183`üncü üye olarak kabul edildiği bildirildi. IMF bildirisinde, ``IMF Yönetim Konseyi, Yugoslavya`nın gerekli koşulları yerine getirdiğini saptamıştır.`` denildi. Bildiride, yönetim gücünün yeniden inşası ve ekonominin istikrara kavuşturulması için Yugoslavya`ya 151 milyon dolarlık kredi verildiği belirtildi.

Bu arada, Yugoslavya Başbakanı Zoran Ziziç, Yugoslavya`nın IMF`ye kabul edilmesini ``önemli bir adım`` olarak değerlendirdi. Ziziç, resmi Tanjug ajansına yaptığı açıklamada, Yugoslavya`nın IMF`ye kabul edilmesinin uluslararası toplumla ilişkilerin normalleşmesi yönünde atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi. Ziziç, ``Bu olay ülkenin uluslararası arenada tanınan bir devlet pozisyonuna yeniden kavuşması anlamına gelmektedir. Yugoslavya`nın IMF`ye kabul edilmesi ülkenin demokratikleşmesi ve reformların devamı açısından önemlidir.`` dedi.

Öte yandan, Yugoslavya Devlet Başkanı Voyislav Koştunitsa, resmi bir ziyaret için Fransa`ya geldi. İki gün olarak planlanan ziyareti sırasında Koştunitsa`nın Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Başbakan Lionel Jospin ve Dışişleri Bakanı Hubert Vedrine ile görüşmelerinden sonra Fransa`dan ayrılacağını belirttiler. (ZAMAN)

Diğer Genel Haberleri