Beklenen yasa yürürlüğe girdi

Çiftçilerin beklediği yasa yürürlüğe girdi...

Bigpara Haber

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Tarım Kanunu’na eklenen geçici 3. maddenin yürürlüğe girdiği açıklandı.

Kanun uyarınca yapılan desteklemelerle ilgili olarak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle gerçek üretim yaptığı tespit edilen üreticilere ödemelerin yapılacağı bildirildi.

KOBİ HABERLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Devam eden her türlü incelemeler, adli ve idari soruşturmaları sonuçlanıncaya kadar, destekleme ödemelerinin yapılmaması amacıyla ödeme yasağı konulan kişilerin 2 Ağustos 2013 tarihinden 1 Ekim 2013 tarihine kadar Bakanlığa bağlı müdürlüklere başvurmaları durumunda, il ilçe müdürlüklerince yapılacak incelemeler sonrası gerçek üretim yaptığı tespit edilen üreticilere ödemelerin yapılacağı ifade edildi. Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, 5488 sayılı kanunun geçici 3. maddesinden yararlananlara aynı kanunun 23. maddesi ikinci fıkrası uyarınca uygulanması öngörülen herhangi bir hak mahrumiyetinin uygulanmayacağını söyledi. Atalar, 25 Nisan 2006 tarihinden itibaren mevzuat uyarınca desteklemelerden yararlanmak amacıyla başvuruda bulunan ancak ibrazı öngörülen makbuz, fatura ve diğer belgelerin herhangi birini ibraz edememesi nedeniyle desteklemelerden yararlandırılamayanlara, 1 Ağustos 2013 tarihinden 1 Kasım 2013 tarihine kadar Bakanlığımıza bağlı ilgili müdürlüklere başvurmaları ve ilgili müdürlükler tarafından yapılan incelemelerde, bunların gerçek üretim yaptığının aynı genelgenin 2. maddesinde öngörüldüğü şekilde tespit edilmesi halinde, hak ettikleri destekleme ödemeleri yapılacaktır dedi.

Çiftçilerin 1 Ekim 2013 tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri halinde, gerekli işlemler yapılarak, ilgili mevzuatlar çerçevesinde söz konusu haklardan yararlanabilecekleri ifade edildi.

Diğer Sektör Haberleri