Bazı bankaların denetim raporları açıklandı

Bigpara Haber
Bazı bankaların geçen yıla ait bağımsız denetim raporları, dün Resmi Gazete`de yayımlandı. Dalgalı kur sistemine geçilmesinin ardından TL`nin değer kaybına uğradığı vurgulanılar raporda, bunun bankalar üzerindeki olası etkileri üzerinde duruldu.


Çeşitli denetim kuruluşları tarafından denetlenen Westdeutsche Landesbank Girozentrale`nin İstanbul merkez şubesi, Okan Yatırım Bankası ve finansal kuruluşları, Societe Generale`nin İstanbul Şubesi, Koçbank, Çalık Yatırım Bankası, ING Bank Türkiye`nin İstanbul Şubesi, BNP-Ak-Dresdner Bank, Bank Mellat`ın İstanbul Türkiye Merkez, Ankara ve İzmir şubeleri, Garanti Bankası ve finansal kuruluşları ile MNG Bank`ın hazırladıkları bağımsız denetim raporları yer aldı.

Garanti Bankası
Garanti Bankası`na ilişkin rapor, KPMG üyesi olan Cevdet Suner Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Anonim Şirketi tarafından hazırlandı. Aynı denetim kuruluşu tarafından ING Bank Türkiye İstanbul Şubesini denetledi. Raporda, dalgalı kur sistemine geçilmesi ardından 31 Aralık tarihi itibarıyla döviz kurları ile karşılaştırıldığında değer kaybının yüzde 31 olduğu belirtildi.

Koçbank
Ernst and Young International`a bağlı Önce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi tarafından Koçbank`ın 2000 hesap dönemine ilişkin hazırlanan bağımsız denetçi raporunda da, dalgalanmaya bırakılması ardından TL`nin, belli başlı yabancı para birimleri karşısında önemli oranda değer kaybettiği hatırlatıldı.

BNP-Ak Dresdner ve diğerleri
PricewaterhouseCoopers üyesi Başaran Nas Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim şirketi tarafından, Westdeutsche Landesbank Girozentrale`nin İstanbul Merkez Şubesi, Okan Yatırım Bankası ve finansal kuruluşları, BNP-Ak Dresdner Bank ve finansal kuruluşları ile Bank Mellat İstanbul Türkiye Merkez, Ankara ve İzmir şubeleri için hazırlanan bağımsız denetim raporları yayımlandı.

Andersen Worldwide firması üyesi AA Aktif Analiz SMMM Anonim Şirketi de Çalık Yatırım Bankası`nı denetledi. MNG Bank için hazırlanan raporda da, dalgalı kur sistemine geçilmesi ile değer kaybının yüzde 49 olduğu, döviz dengesinin oluşmadığı belirtildi.

Diğer Genel Haberleri