Baticim Bati Anadolu Cimento Sanayii A.s.`nin 04.05.1998 Tarihinde Gelen Yazisi Asagiya Cikarilmistir."konu.

Bigpara Haber
: Sermaye Piyasasi Kurulu’nun Seri:VIII No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.Ilgi: Daha once gondermis oldugumuz 04.05. 1998 tarih ve Rekabet Kurumu konulu yazimiz ile ilgili, telefon ile istenilen bilgiye istinaden asagidaki aciklama yapilmistir.
1) Bilindigi gibi, Rekabet Kurulu tarafindan, Sirketimiz de dahil olmak uzere, Ege Bolgesinde faaliyet gosteren cimento fabrikalari aleyhinde 4054 sayili Rekabetin Korunmasi Hakkinda Kanun (bundan boyle "RKHK" olarak anilacaktir) kapsaminda bir sorusturma yurutulmektedir. Bu sorusturmaya iliskin bilgi daha once Baskanliginiza iletilmisti.
2) Sirketimiz, 4 Mayis 1998 tarihi itibariyle, RKHK Gecici madde 2; "Anlasmalarin, Uyumlu Eylemler ve Tesebbus Birligi Kararlarinin Kanunun 10’uncu Maddesine gore bildiriminin Usul ve Esaslari Hakkinda Rekabet Kurulu Tebligi, Teblig No: 1997/2 Md.4" ve "Rekabet Kurumu Teskilatinin Olusturulmasindan Sonra Tesebbuslerin ve Tesebbus Birliklerinin 4054 Sayili Kanun’dan Dogan Hak ve Yukumluluklerine Iliskin Teblig, Teblig No: 1997/6" Md. 3 ve 4 uyarinca bir menfi tespit/muafiyet bildirimi basvurusunda bulunmustur.Anilan hukumler uyarinca, RKHK yururluge girdigi tarihte mevcut anlasma, karar ve uyumlu eylemlerin, Rekabet Kurulu’nun teskilatini olusturdugunu ilan etmesinden itibaren alti ay icinde Rekabet Kuruluna bildirilmesi gerekmektedir. Rekabet Kurulu 1997/5 sayili Tebligi ile, 5 Kasim 1997 tarihi itibariyle teskilatini olusturdugunu Resmi Gazete araciligiyla ilan etmistir. (RG, 04.11.1997, S. 23160)
3) Halen devam eden sorusturma kapsaminda Rekabet Kurulunca Sirketimize uyumlu eylem yoluyla rekabeti ihlal ettigi sucu isnat edildiginden, yukarida anilan hukumler uyarinca menfi tespit/muafiyet basvurusunda bulunulmasi geregi dogmustur." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri