Başkanlık sistemiyle ilgili görüşme tarihi belli oldu

Başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurul görüşmelerine 9 Ocak'ta başlanacak.

Bigpara Haber

 AKP'nin MHP ile uzlaşarak sunduğu ve en son Meclis komisyonunda kabul edilen başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurul görüşmelerine gelecek hafta Pazartesi günü başlanacak.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

AKP'li 316 milletvekilinin imzası ile 10 Aralık'ta TBMM'ye sunulan teklif yürütmenin başı olarak cumhurbaşkanını belirlerken, cumhurbaşkanlığı seçimi ile TBMM seçimlerinin aynı gün yapılmasını öngörüyor. MHP dışındaki muhalefet partileri bunun bir rejim değişikliği olduğunu belirtirken, AKP ise sadece hükümet modelinin değişeceğini ifade ediyor.

AKP'nin TBMM'deki parti grubundan iki üst düzey yetkiliden edinilen bilgiye göre ilk başta 21 madde olarak sunulan ancak komisyonda yapılan değişikliklerle 18 maddeye düşürülen teklifin görüşmelerine 9 Ocak Pazartesi günü başlanacak.

Haberin Devamı

Genel Kurul'da en çok 15 gün sürmesi öngörülen görüşmelerin tamamlanmasının ardından teklif için iki turlu gizli oylama yapılacak. AKP'nin teklifin referanduma gidebilmesi için gerekli olan 330 oy çokluğu için muhalefetten 14 milletvekilinin oyuna ihtiyacı bulunuyor. 

Diğer Politika Haberleri