Başkan Saçmaladı

Bigpara Haber
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bize dava açacak, `evinde huzurla oturması gereken adama başbakanlık yaptırıyorsunuz` diye. Milli Güvenlik Kurulu, eften püften şeylerle uğraşacağına Türkiye gidiyor, ekonomi elden gidiyor, bunlarla uğraşsın.

AB`nin son toplantısına o kadar güçlü bir Başbakan gönderdik ki resimlere sığmadı. Programı revize etmeden hükümeti etmeliyiz. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, dün yapılan meclis toplantısında bütün çamları devirdi. Hükümetin kendini alternatifsiz görmemesi gerektiğini belirten Mehmet Yıldırım, Demokrasilerde çare tükenmez, alternatif bulunur. Çok çok zorlanırsak milli koalisyon yapalım dedi. Hükümete eleştiriler yağdıran Yıldırım, parlamento dışından bir hükümetin bile çok şey değiştirebileceğini belirterek, MGK artık eften püften şeylerle uğraşacağına, Türkiye gidiyor, ekonomi gidiyor, bunlarla uğraşsın diye konuştu.Yıldırım, zor durumdaki bankalara el konulma uygulamasını benimsemediğini de belirterek, Bugün kaybeden işe el koymayan devlet, kaybeden bankaya el koyuyor. Bırakın batsın bunlar. Niye batırılmıyor. Liberal ekonomi şartlarında olması gereken bu dedi.


Gelir dağılımı bozukluğu sürdükçe sosyal patlamaların engellenemeyeceğini anlatan Yıldırım, Türkiye`de adaleti maalesef hapishanelerdeki çeteler sağlıyor. Bir yerde düğmeye basılıyorsa o zinciri oluşturanlar utansın dedi. Yıldırım, İTO üyelerine Devletin ekonomik olarak bulunduğu hiçbir sahaya girmeyin, batarsınız. Bankalar da dahil tavsiyesinde bulundu. Program bu şekilde devam ettiği takdirde hiçbir yere varılamayacağını iddia eden Yıldırım, Programı revize etmeden önce hükümeti revize etmemiz lazım dedi. AB ile ilişkileri de eleştiren Yıldırım, Son toplantıya o kadar güçlü bir Başbakan gönderdik ki resimlere sığmadı dedi.


ECEVİT`E EZİYET;

İTO Başkanı, Başbakan`a sürekli sorunları aktardığını da kaydederek, şunları söyledi:

Neredeyse İnsan Hakları Mahkemesi, Türk toplumuna dava açacak. `Türk Başbakanı`na eziyet ediyorsunuz, huzurlu, evinde oturması gereken adama zorla başbakanlık yapacaksın diye dayatıyorsunuz`. Bizim başbakanımıza eziyet etmeye hakkımız da yok. Yıldırım, TÜSİAD`ı da eleştirerek, Ekonomik politikaların yanlış olduğunu bir yıl sonra anlayabildiler dedi. (SABAH)

Diğer Politika Haberleri