Başkan`ın Digiturk kararı

TMSF Başkanı Gül, yönetimini devraldıkları Digiturk`ün satışını şirketin diğer yabancı ortağı olan fonla birlikte gerçekleştirebileceklerini söyledi

Bigpara Haber

TMSF Başkanı Gül, yönetimini devraldıkları Digiturk`ün satışını şirketin diğer yabancı ortağı olan fonla birlikte gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Çukurova Grubu`ndan alacaklarının tahsili amacıyla grubun 12 şirketinin yönetimini devralan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`nun (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, yönetimini devraldıkları dijital yayın platformu Digiturk`ün satışını şirketin diğer yabancı ortağı olan fonla birlikte gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Futbolda Türkiye Süper Lig yayın haklarına da sahip olan dijital yayın platformu Digiturk`te yüzde 53 hisse Çukurova Grubu`na aitken, şirketin yüzde 47`si Providence Equity Partners fonuna ait.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

BloombergHT`nin sorularını yanıtlayan Gül, Digiturk`ün yabancı ortağıyla görüşerek ya buradaki hisselerin satılması veya birlikte bu şirketin satılması noktasında görüşmeler içinde olacağız. Grup da Digiturk`ün satılmasıyla ilgili görüşmeleri yapıyor. Grup bu görüşmeleri sonlandırırsa, TMSF ile istişareli olarak Digiturk hisselerinin satışı söz konusu olabilecek dedi.

Turkcell için beklemede TMSF Çukurova Grubu`ndan alacaklarının tahsili amacıyla gruba ait AKS TV (Show TV) ve BMC`nin yönetimini önceki hafta devralırken, geçen hafta da gruba ait 10 şirketin yönetimini daha devraldı. Grubun TMSF`ye İnterbank`tan kaynaklanan protokole bağlanmış 455 milyon dolar borcu bulunuyor.

Gül, Çukurova Grubu`nun Turkcell`deki paylarına ilişkin bir adım atılıp atılmayacağına ilişkin soruya ise, Uluslararası hukukun geldiği noktada eğer Çukurova Grubu`nun Turkcell`de bir hakkı varsa ve alacaklarımızı diğer varlıklardan tahsil etme imkanımız yoksa Çukurova`nın Turkcell`deki hisseleriyle ilgimiz olabilir yanıtını verdi.

Çukurova Grubu`nun Turkcell`in yüzde 13.81 hissesinin sahipliğine ilişkin diğer ortak Rus Altimo ile İngiltere yüksek mahkemesi Privy Council`de dava süreci henüz sonuçlanmadı.

Gül, Çukurova Grubu`ndan alacaklarını tahsil edebilecekleri her varlığa ilgi gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Diğer Genel Haberleri