Başkan Draghi'nin en güçlü aracı TLTRO

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi TLTRO'nun en güçlü araç olmasını beklediğini söyledi

Bigpara Haber



Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi TLTRO'nun en güçlü araç olmasını beklediğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi TLTRO'nun en güçlü araç olmasını beklediğini söyledi. Draghi yapısal reformların Avrupa Merkez Bankası'nın politikalarının tamamlanması için önemli olduğunu belirtti.

Draghi, VDMK piyasalarının ise AMB'nin müdahaleleri sonucunda büyüme göstereceğinden emin olduğunu kaydetti. 

cnbce.com'un haberine göre; hiçbir parasal canlandırma önlemi reformlar olmaksızın anlam kazanamaz diyen Draghi, yönetim konseyinin orta vadeli enflasyon risklerine karşı kararlı olduğunu ve Eylül ve Aralık aylarında TLTRO operasyonlarının kombinasyon içinde değerlendirileceğini söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Draghi, jeopolitik etkiler ve kurlarla bozulan büyüme görümünü para politikaları ile toparlamaya odaklanacaklarını aktardı.

Draghi, Fiyat istikrarına yönelik riskleri yakından izleyeceğiz. Ekonomik toparlanmaya yönelik riskler açık bir şekilde aşağı yönlü. AMB'nin bilançosunu 2012'deki seviyelerine geri çekmeyi hedefliyoruz. Euro bölgesinde ekonomik toparlanma güç kaybediyor dedi.

TLTRO nedir?

Avrupa Merkez Bankası geçen hafta bankalara hedefli ucuz ve uzun vadeli finansman sağladığı programda ilk tur ihaleyi (TLTRO) gerçekleştirdi. Avrupa Merkez Bankası, reel ekonomiyi canlandırma amacıyla, bankalara 4 yıl vadede 82,6 milyar euro şartlı finansman sağladı. İhalede bankalar, 1463 günlük vadede yüzde 0,15 sabit faiz oranıyla borçlandı. Talep ise düşük kaldı.

Diğer Ekonomi Haberleri