Başbakan May görevini bırakmak zorunda kalabilir

Başbakan May, Brexit anlaşması için görevini bırakmak zorunda kalabilir, parlamento ise Brexit seçeneklerini oylayacak.

Bigpara Haber

İngiltere Başbakanı Theresa May'in iki kez reddedilen Brexit anlaşmasını onaylatma bedeli olarak görevini bırakacağı bir tarih açıklaması beklenirken, parlamento bir dizi alternatif arasında kendi Brexit seçeneğini belirlemeye çalışacak.

İngiltere'nin üç yıllık Brexit krizi sona yaklaşırken, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden nasıl, ne zaman ayrılacağı ve hatta ayrılıp ayrılmayacağı bile belli değil. Ancak May bu haftanın ilerleyen günlerde anlaşmasını tekrar parlamentoya sunmayı umuyor.

İngiliz milletvekilleri ise AB ile çıkış sonrası çok daha yakın ilişkilerden, anlaşmasız çıkış ve Brexit'in iptal edilmesi gibi seçeneklerden birini belirlemeye çalışıyor.

Haberin Devamı

May'in TSİ 20.00 civarında Westminster'da Muhafazakar Partili milletvekilleriyle 1922 Komitesi'nde yapacağı toplantıda görevini bırakacağı bir tarih açıklaması bekleniyor.

May'in açıklamasından önce milletvekilleri, dünyanın en büyük beşinci ekonomisi olan İngiltere'nin nasıl bir Brexit istediği konusunda görüşmeye başlayacaklar. Milletvekilleri TSİ 2200'da alternatif Brexit seçeneklerini oylayacaklar. Sonuçlar TSİ 2400'den sonra açıklanacak.

Diğer Ekonomi Haberleri