‘Başarısız oluruz’ dedi, görevden alındı

Bigpara Haber
Türk Telekom`un cep telefonu şirketi Aycell`in eski Genel Müdürü Mehmet Ekinalan`ın görevden alınmadan kısa bir süre önce Yönetim Kurulu`na zehir zemberek bir rapor yazdığı ortaya çıktı. Ekinalan raporunda mevcut gidişin şirketi başarısızlıkla sonuçlanabilecek bir yola soktuğunu vurguladı.

Türk Telekom`un cep telefonu şirketi Aycell`in eski Genel Müdürü Mehmet Ekinalan`ın görevden alınmadan kısa bir süre önce Yönetim Kurulu`na zehir zemberek bir rapor yazdığı ortaya çıktı. Ekinalan bu raporunda mevcut gidişin şirketi başarısızlıkla sonuçlanabilecek bir yola soktuğunu vurguladı.

Hürriyet`in ele geçirdiği Ekinalan`ın yardımcılarıyla beraber imzaladığı raporda ağırlıklı olarak Yönetim Kurulu ile yaşanan sıkıntılara yerverildi. Yönetim Kurulu`nun icra makamını bypass ederek görüşmeler ve yazışmalar yaptığının vurgulandığı raporda özellikle şirketin genel politika oluşturmaması, personel alımlarındaki yanlışlıklar ile rakiplerle sürdürülmesi gereken rekabetin gerçekleştirilememe nedenleri ortaya konuldu.

Aycell`de işe alınan 35 teknik personelin 16`sının hiç bir iş tecrübesinin olmadığının vurgulandığı raporda, yüzde 9`unun bir yıldan az, yüzde 23`ünün ise 1-3 yıl arasında tecrübesi bulunduğu belirtildi.

İdari personel konusunda ise durumun çok daha ‘‘kötü’’ olduğu vurgulanarak, bu birimlerde çalışan kişilerin yüzde 80`inin hiç bir iş tecrübesi bulunmadığı kaydedildi. Rapordaki bu ifadeler, ‘‘MHP`nin Aycell`de kadrolaştığı’’ iddialarını güçlendirdi. Raporda Telekom Genel Müdür Yardımcısı Vedat Karaarslan başkanlığındaki Yönetim Kurulu`nun ‘‘istihdam politikası oluşmasına izin vermedi’’ de belirtilerek iki birim arasındaki kopukluk vurgulandı.

REKLAM YAPAMIYOR

Aralık-Ocak ayı içerisinde 5.6 trilyon liralık reklam harcaması yapan Aycell`in 22 Ocak`ta reklam şirketi ile sözleşmesini feshettikten sonra yaşadığı sıkıntılar da rapora yansıdı. Raporda, ‘‘Medya alımlarının, Ajansa duyulan güvensizlik de dikkate alınarak, bundan sonra Ajansa yaptırılmayacağı yazıyla bildirilmiştir’’ denildi. İcranın ajansla sözleşmesini feshetmesine karşın halen Yönetim Kurulu`nun bu fesih kararını onaylamadığını belirten bir Aycell yetkilisi de, ‘‘Geri de göndermiyorlar. Bekletiyorlar. Bu nedenle 18 Şubat`tan bu yana reklam yapamıyoruz’’ dedi.

Aycell`de yönetim kurulunun icrayı atlayarak şirketlerle görüşmeler gerçekleştirdiği ve şirketleri icra makamından ‘daha inanılır’ bulduğu da raporda belirtildi. Ayrıca yönetim kurulunun yazışmalarındaki sayı ve tarihlerin şirketin genel yazışmalardaki sayı ve tarihlere uymadığı bu konunun da ‘‘denetim açısından sıkıntı yarattığı’’ vurgulandı. Raporda bu sıkıntıların ‘rakipleri sevindirdiği’ anlatıldı.

Diğer Teknoloji Haberleri