Barış için geliyorlar

Bigpara Haber
Türk - Ermeni İş Geliştirme Komitesi (TABDC) Başkan Yardımcısı Dikran Altun, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerle ilgili olarak, Bazen birbirimiz hakkında bir şeyler söylesek de birbirimizi sevmeyi de biliriz dedi.


Altun, Ermenistan Devlet Dans Topluluğunun komite önderliğinde, 1 - 2 Aralık tarihlerinde Türkiye`de gerçekleştireceği gösteriyle ilgili düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türk ve Ermeni toplumunun birbirlerini iyi tanımadıklarını söyledi. Yılların getirdiği karşılıklı güvensizliği gidermenin yolunun kültürel faaliyetlerden geçtiğini, hedeflerinin bu gösteriyle üçüncü ülkelere mesaj vermek olduğunu vurgulayan Altun, Bazen birbirimiz hakkında bir şeyler söylesek de birbirimizi sevmeyi de biliriz. Siz bizim işlerimize karışmayın dedi. Altun, iki toplumu birbirine tanıtmak ve husumeti ortadan kaldırmak için medyadan yardım istediklerini de söyledi. Altun, bir soru üzerine komitenin ilk çalışmalarının tamamen ekonomik ve ticari yönde olduğunu bildirerek, Biz referans veren bir kurum olarak işe başlamak istedik. Ancak Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişki olmaması bizi bir taraftan da diplomatik çalışmalar yapmaya zorladı. Biz Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin gelişmesi gerektiğine ve iki ülkenin birbirinden çok faydalanacağına inanıyoruz dedi. Altun, Ermenistan`da halkın son siyasi gelişmelerle pek ilgilenmediğini ve gelinen noktadan hoşnut olmadıklarını sözlerine ekledi.


1958`DE KURULDU;

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı`nda, 1 - 2 Aralık`ta gösterilerini sunacak Ermenistan Devlet Dans Topluluğu, 1958 yılında dünya çapında çeşitli ödüllere sahip George Asaturian ve Edward Manukian adlı baletler tarafından kuruldu. 45 dansçı ve 13 müzisyenden oluşan topluluk bugüne kadar Afganistan, Fransa, Tunus, Cezayir, Mısır, Fas, Danimarka, ABD, Latin Amerika ve İsrail gibi ülkelerde gösteriler sundu. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Politika Haberleri