Bankaların arasına KDV girdi

Bigpara Haber
TEMEL gıda ürünleri ve turizm sektöründe yapılacak olan KDV indirimleriyle kira gelirlerinden yüzde 15 oranında stopaj alınmasına ilişkin düzenleme Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı karşı karşıya getirdi. Unakıtan’ın, geçtiğimiz hafta yaptığı, “Temel gıda ürünleri ve turizm sektöründeki KDV indirimlerinin” seçimler öncesinde yapılacağına ilişkin açıklamalarına rağmen dün İSEDAK toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şener, KDV indirimleri konusunda bir çalışmanın Başbakanlığa henüz ulaşmadığını belirterek, seçimler öncesinde vergi düzenlemesi yapılmayacağını söyledi. Şener, kira gelirlerinden yüzde 15 oranında stopaj alınmasına ilişkin düzenlemenin de henüz kendilerine ulaşmadığını belirterek, “Seçimler öncesinde böyle bir düzenleme yapılmayacak” dedi.

BÜTÇEYE MİNİMUM YÜK

Bu arada Şener’in açıklamasının ardından öğleden sonra turizm sektöründe ve gıdada bazı maddelerde KDV indirimi öngören kararname taslağı Başbakanlığa gönderildi. Bir Maliye Bakanlığı yetkilisinden edinilen bilgiye göre, KDV indiriminin 2007 bütçesine ‘minimum düzeyde’ yük getirecek şekilde düzenlendiği bildirildi.

MÜZAKERE EDİLİYOR

Maliye Bakanlığı, konu ile ilgili herhangi bir düzenleme hazırlanmadığını’’ bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “hazırlanan vergisel düzenlemelerin, konunun tüm taraflarıyla müzakere edilerek, mutabakat içinde yürütüldüğü ve bu çerçevede kamuoyu ile paylaşıldığı’’ vurgulandı.

Diğer Genel Haberleri