Bankaların açılışında Türk Bayrağı gerilimi

Bigpara Haber

İki hafta aradan sonra bugün öğlen saatlerinde açılan Güney Kıbrıs bankalarına halk akın ederken bir şubede Türk Bayrağı gerilimi yaşandı.



Gün ortasında mudiler uzun kuyruklar oluşturarak iki hafta sonra bankalara akın ettiler.

Lefkoşa`da bankaların açılmasıyla birlikte halkın bankalara hücum ettiği görüldü. İşlemlere başlayan banka şubelerine müşterilerin her seferde 3`er kişilik gruplar halinde alınması nedeniyle bankaların önünde uzun kuyruklar oluştu. Polisin de tüm banka şubeleri önünde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözleniyor.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Halk, banka işlemleri için belirlenen 5 bin euroluk sınırın ötesinde işlem yapamıyor. Bankalarda para çekme sınırıysa 300 euro olarak belirlenmiş durumda. Güney Kıbrıs`ta bankaların 12 gündür kapalı olması iç ticarette büyük sıkıntılara neden olmuş, alışverişler de nakit sıkıntısı nedeniyle durma noktasına gelmişti.

Kıbrıs Rum kesiminde, banka şubelerinin de  bulunduğu Lefkoşa`nın Hürriyet meydanında Türk bayrağı açan kimliği belirsiz bir  kişi, bankaların açılmasını bekleyen Rumlar ile gerilim yaşadı.

Twitter`da dolaşan fotoğrafta kent merkezindeki bankaların önünde bekleyen Rumlarn, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin Türk bayrağı açtığını görünce tepki gösterdikleri görülüyor.

Ülkedeki mali kriz nedeni ile öfkeli olduğu görülen Rumlar, Türk  bayrağını, eylemcinin elinden aldıktan sonra yakma girişiminde bulundu.

Diğer Piyasa Haberleri