Bankalar da Sıra yurtdışında

Bigpara Haber
Temizel, yurtdışındaki bankalarla para trafiğinin araştırılması ve sistemin güvenliğinin sağlanması için uluslararası anlaşmalar yaptıklarını açıkladı


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) bankacılık sisteminin yurt dışında da gerektiğinde, takibi ve izlenmesini, sorunların denetimini sağlamak amacıyla, diğer ülkelerin bankacılık denetim kurumlarıyla, BDDK muadili kuruluşlarıyla anlaşma imzalıyor. BDDK Başkanı Zekeriya Temizel, ABD Hazinesi ile geçtiğimiz cuma günü anlaşma imzalandığını, İngiltere ve Kanada’daki bankacılık sektörünü izleyen, denetleyen kurum ve kuruluşlarla da benzer anlaşmaları yapma aşamasında olduklarını belirtti. Temizel, şu bilgileri verdi:


İNGİLTERE VE KANADA YOLDA;

“İngiltere ve Kanada ile de anlaşma yapmaya hazırlanıyoruz. Karşılıklı elemanlarımızı gönderip, karşılıklı bankacılık incelemesi, denetleme ve bilgi alış verişinde bulunabileceğiz. Giderek, bu anlaşmaları diğer ülkelerle de yaygınlaştıracağız. Öyle bir aşamaya gelinecek ki, buradan telefonu kaldırdığımız zaman, bir banka ve olayla ilgili bilgiyi anında karşı ülkenin BDDK muadili kuruluşundan alabileceğiz.Bankacılık operasyonlarının Türkiye’nin geleceğini, sistemin sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasını içeren çok büyük sorumluluk olduğunu vurgulayan Temizel, gündemin buna kilitlenmesinin ise yanlış olduğunu söyledi. (MİLLİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri