Bakü-Ceyhan`a Ermeni çelmesi

Bigpara Haber
ABD Temsilciler Meclisi`nin 36 üyesi, ABD Başkanı George W. Bush`a bir mektup yazarak, Ermenistan`ın dahil edilmediği bir Bakü-Ceyhan petrol boru hattının bölgede istikrarsızlık yaratacağını öne sürdü ve bu hatta Ermenistan`ın da dahil edilmesini istedi.

Mektupta, ABD`nin eski Başkanı Bill Clinton yönetiminin, Kafkaslar`da çoklu boru hattı politikasını desteklediğini savunmasına rağmen Bakü-Ceyhan`a özel bir destek verdiği ve bu hattan Ermenistan`ın dışlanmasına, Azerbaycan`ın isteği üzerine göz yumulduğu ima edildi.

Mektupta, `Ermenistan`dan geçen bir petrol boru hattı, en güvenilir, direkt, az masraflı yol olacaktır ve bölgesel bütünlük ve işbirliğine destek sağlayacaktır. Ayrıca maliyet de 600 milyon dolar azalacaktır` denildi.

Bölgede bir ülkenin dışarda bırakılmasının istikrarsızlık yaratacağı ileri sürülen mektupta, `ABD açıkça, Ermenistan`ın da bölgedeki planlarda yer alması gerektiğini belirtmeli. Aksi takdirde Ermenistan, Batı ekonomilerinden dışlanacaktır. NEPD`nin Bakü-Ceyhan tavsiyesini tekrar gözden geçirmenizi şiddetle tavsiye ederiz` ifadeleri kullanıldı.

Diğer Genel Haberleri