Bakanların `Bor` Kavgası

Bigpara Haber
Devlet Bakanı Gürel`in itirazı üzerine bor madenlerinin özelleştirilmesi taahhüdü niyet mektubundan çıkarıldı

IMF`ye verilecek ek niyet mektubunda Eti Holding`in, dolayısıyla bor madenlerinin özelleştirme kapsamına alınması taahhüdü, DSP`li Bakan Şükrü Sina Gürel`den döndü. Bor tuzlarının özelleştirilmesine ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı, Eti Holding`in bağlı olduğu Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel`in itirazı üzerine geri çekildi. Bakanlar Kurulu`nun önceki günkü toplantısı öncesinde Devlet Bakanı Recep Önal, Gürel`e, Eti Holding de özelleştirme kapsamına alınmış bilgisini verdi ve buna ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı`nın imzaya açıldığını söyledi.

Devlet Bakanı Yüksel Yalova`ya bağlı Özelleştirme İdaresi ile Önal`a bağlı Hazine`nin birlikte hazırladığı ÖYK kararına tepki gösteren Gürel, konunun IMF`ye verilecek ek niyet mektubunda da bulunduğunu öğrenince sertleşti. Gürel, tepkisini Bu bürokratların maaşını IMF ve Dünya Bankası mı veriyor, devlet mi? diye dile getirirken, konuyu Bakanlar Kurulu`na taşıdı.

Başbakan Bülent Ecevit`e, Eti Holding ile birlikte bor madenlerinin özelleştirilmesinin mümkün olamayacağını, bunun için önce Maden Yasası`nın değişmesi gerektiğini anlatan Gürel, ayrıca bu madenin stratejik önemine dikkat çekti. Gürel, bilgisi olmadan ve onayı alınmadan bağlı kuruluşunun özelleştirme kapsamına alınmasının nezaket kurallarıyla da bağdaşmadığını vurguladı.
Başbakan Ecevit, bunun üzerine Eti Holding ile ilgili kararı imzalamayarak geri gönderdi. Eti Holding`in ek niyet mektubundan çıkarılması görevi de Devlet Bakanı Recep Önal`a verildi. (Radikal)

Diğer Ekonomi Haberleri