Bakanım! Toroğlu`na nasıl ödül verirsiniz

Bigpara Haber
Tavuk üreticileri, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun`un televizyon yorumcusu Erman Toroğlu`na Tüketici Hizmet Ödülü vermesine sert tepki gösterdi.

Türkiye`de tavuk eti üretiminin % 80`ini gerçekleştiren ve Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu çatısında biraraya gelen 17 üretici firma, geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı`nca düzenlenen 8. Tüketici Hakları Ödül Töreni`nde, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun`un Erman Toroğlu`na ödül verirken dile getirdiği kendisini tavukçulardan korumasını tavsiye ediyorum ifadesine tepki gösterdi. Tavuk üreticileri Toroğlu`nun hiçbir bilimsel veriye ya da somut örneğe dayanmadan, tavuk eti ile ilgili iddialarıyla tüketiciyi son derece sağlıklı ve ekonomik bir besin maddesinden mahrum bıraktığına dikkat çekerek kendisine Tüketici Hizmet Ödülü verilmesini de eleştirdi.

MEKTUPLA SİTEM
Üreticiler, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akman kanalıyla Bakan Coşkun`a açık bir mektupla sitemlerini

bildirdi. Üreticiler mektupta, Erman Toroğlu`nun tavuk eti üretimiyle ilgili bilgisi ve uzmanlığı olmadığı halde, spekülatif bir söylemle tavukta hormon olduğunu ima ettiğini belirterek, Toroğlu`nun bu sektöre emek veren onbinlerce kişinin ekmeği ile oynamakla kalmadığını, bu alanda yeterince bilgi sahibi olmayan kesimlerin, güvenli bir protein kaynağından yoksun kalmasına yol açtığını ifade etti.

TAVUK ETİ ZAMLANIYOR
Ayrıca beyaz et üreticileri, tavuk tüketiminin hormon tartışmaları nedeniyle düşmesiyle, birim maliyetlerin arttığını buna bağlı olarak da fiyatların zamlanacağını belirttiler. Önümüzdeki günlerde tavuk fiyatlarının kilosunun 1 milyon 800 bin liradan, 3 milyon liraya yükseleceğini belirten üreticiler `Erman Toroğlu`nun sektörle ilgili beyanları, son 4 ayda 96 trilyon zarara yol açmıştır` denildi.

Diğer Genel Haberleri