Bakan’dan CEO’ya sert yanıt

Bigpara Haber
Dünya Mobil Kongresi için Barcelona’da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vodafone’un CEO’su Arun Sarin’in “3G ihalesi ile ilgiliyiz. Ancak hükümet Türkiye’nin 3G’ye hazır olmadığını söylediği için ihaleye girmedik. Hükümet ne zaman Türkiye’nin hazır olduğunu söylerse o zaman ihaleye girmeyi hazırız” sözlerine esprili bir biçimde yanıt verdi. Sarin’in sözlerine Vodafone’un reklam sloganı olan “Anı yaşa” sözü ile yanıt veren Yıldırım, “Onlar anı yaşadıkları için” diye konuştu. Yıldırım “Hazır olması gereken biz değil onlar. 3G lisansını biz mi alacağız? Burada bir çelişki var. Biz her zaman hazır ve nazırız. Lisanslar cepte. Allah selamet etsin” dedi. Barcelona’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vodafone’la ilgili polemiklere girmek istemediğini, zaten ihaleyi Telekomünikasyon Kurumu’nun yaptığını ve prensiplerini belirlediğini kaydeden Yıldırım, “Hazır olmadığımızı düşünsek zaten ihaleyi yapmazdık” dedi. 3G’den önce yapılması gereken düzenlemeler olduğunu söyleyen Yıldırım, öncelikle numara taşınabilirliğinin düzenlenmesi ve yurdun tamamının kapsama alanına alınmasının gerektiğini belirtti.

Havacılar karaborsada

TÜRKİYE’deki gelişmelerin fark edildiğini söyleyen Bakan Yıldırım, bilişimde büyük yol katedildiğini, küçük yazılım şirketlerinin 200 milyon dolar ihracat yaptığını belirtti. Eskiden her sektör için kalifiye eleman sıkıntısının yaşandığını aktaran Yıldırım “Bir dönem kapımızda iş için kuyruğa giren havacılar, tersaneciler şimdi karaborsada” dedi.

<>< b="">

VERGİLERDEKİ düzenlemelerden de söz eden Bakan Yıldırım, önümüzdeki dönemde fiyatlarda çok ciddi rahatlama olacağının müjdesini verdi. Zamanla fiyatların daha da düşeceğini dile getiren Yıldırım, “Fiyatlarda Türkiye bugüne kadar en pahalı ülkeler arasındaydı. Artık ucuz değiliz ama en ucuz ilk 5 ülke arasına girmeyi başardık.” GSM operatörlerinin birlikte hareket etmesini yorumlayan Yıldırım “İyiye gidiş var. Altyapı yatırımları yapıyorlar” dedi.


Diğer Genel Haberleri