Bahçeli: Devlette Örneği Yok

Bigpara Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin, MİT açıklamalarını değerlendirirken Türk devlet geleneğinde bu yok. dediği öğrenildi.Sıcağı sıcağına açıklama yapmamayı tercih eden Bahçeli`nin, kurmaylarına Bir gün sabredin. Başbakan`ın yaklaşımını görelim. talimatını verdiği belirtildi. Açıklamalardan rahatsız olduğu vurgulanan Bahçeli`nin, Başbakan Ecevit`in MİT`e onay vermesinin ve Atasagun`un düzeltme mahiyetindeki açıklamasının ardından sadece, Türk devlet geleneğine ters bir durumun ortaya çıktığını vurguladığı öğrenildi.


ASKERİN TAVRI MERAK EDİLİYOR;

MİT`in çıkışının MHP`yi köşeye sıkıştırmaya dönük bir manevra olarak yorumlanması, bu partide de yankılandı. MHP`liler, Bu taktikler bizi yolumuzdan çevirmez. Böyle bir tavrın içine girenler de karşılığını alır. görüşünü seslendirdiler. MHP`de, askerin nasıl bir reaksiyon göstereceği merak konusu oldu.


DEVLER SENEDİ HATIRLATMASI;

MHP Grup Başkan Vekili İsmail Köse, açıklamaları yakışıksız bulduklarını söyledi. Köse, Türk devlet töresine aykırı olan bu açıklamalar yapılmamalıydı. 15 farklı lehçeyi, tek dil haline getiremezsiniz. Bunlar, devletin kuruluş senedi ile Atatürk`ün söylevlerini okumamışlar. Her şeyi deşifre ettiler. Tek millet, tek devlet, tek dilden oluşan yapıyı hiçbir kuvvet ve kurum sarsamaz. dedi. Köse, Fethullah Gülen hakkındaki sözleri de yadırgadığını söyledi. Muğla Milletvekili Metin Ergun, Meslek hastalığına göre yapılmış, uzağı algılayamayan görüşler. değerlendirmesini yaparken, Aksaray Milletvekili Sadi Somuncuoğlu, şunları söyledi: Üniter devleti korumakla özel görevli kuruluşun başı, bu ülkeyi çökertmek isteyenler benzeri nasıl konuşuyor anlamıyorum. Roth da böyle konuşuyor. Öyle anlaşılıyor ki, MİT`in başındaki zat da tavizi tedbir zannetmiş. Basındaki beyanlar ihanet yangınına benzin sıkmıştır. (ZAMAN)

Diğer Politika Haberleri