Bahçeli: Değişmedik, Geliştik

Bigpara Haber
Hükümetleri döneminde yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gidildiğini belirten MHP Başkanı, partinin değişip değişmediğini merak edenlere, `Başkalaşmadık, geliştik` yanıtını verdi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üçlü koalisyonda programlarında yer alan her şeyi gerçekleştirmenin mümkün olmadığını söyledi. MHP`nin tek listeyle yapılacak seçimle üst yönetimini belirleyecek 6`ncı büyük kurultay Atatürk Spor Salonu`nda dün çalışmalarına başladı. Kongre salonuna FP Lideri Kutan`la DYP Genel Başkanı Çiller çiçek gönderirken, Başbakan Ecevit ve ANAP Genel Başkanı Yılmaz`ın mesaj göndermemesi dikkat çekti. Divan Başkanlığı`na eski ANAP`lı Devlet Bakanı Ercüment Konukman`ın seçilmesinden sonra Genel Başkan Devlet Bahçeli konuşmak üzere kürsüye geldi.


YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNE GİDİYORUZ;

Konuşmasında Abdullah Öcalan`ın idamı konusuna hiç değinmeyen Bahçeli, üçlü koalisyon yapısı içinde `arzulanan her şeyi gerçekleştirmenin mümkün olmadığını` söyledi. MHP`nin `bugünün değil yarınların da partisi` olduğunu belirten Bahçeli, 57`nci hükümet döneminde, yolsuzlukların ve haksızlıkların üzerine kararlılıkla gidildiğini belirterek, `Türk ekonomisini kanserli hücreler gibi sarmaya başlayan yolsuzluk mikrobu kazınıp atılıncaya kadar bu mücadele derinleşerek sürmek zorundadır. Şahsım ve partim, Türkiye`yi terörden, yağmalardan ve haksızlıklardan arındırma mücadelesinin sonuna kadar arkasındadır` diye konuştu.


Türkiye-AB ilişkilerine de değinen Bahçeli, birliğe tam üyelik meselesinin giderek bir devlet politikası haline geldiğini söyledi. Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan katılım ortaklığı belgesinin, AB yönetiminin hem Türkiye, hem de dünyaya bakış açısının bir aynası olacağına dikkat çeken Bahçeli, bu süreçte Türkiye`nin temel hassasiyetlerinin dikkate alınmasını beklemenin en doğal hak olduğunu söyledi.
Konuşmasının sonunda demokratikleşmeyle ilgili görüşlerini de açıklayan Bahçeli, demokratikleşme sürecini, azınlık haklarının tanınması seviyesine indirgemek, etnik ve dini farklılıkların kamusal alanda rol oynamasıyla özdeşleştirmenin, bir ülkeye ve demokrasiye yapılacak en büyük kötülüklerden olduğunu kaydetti.


DEĞİŞMEDİK GELİŞTİK;

Bahçeli bugün başta Anayasa olmak üzere geniş bir hukuk reformuna ihtiyaç duyulduğunu da belirtti. MHP`nin değişip değişmediğini merak edenleri de yanıtlayan Bahçeli, tarihi kökleri ve iddiaları güçlü olan hareketlerin varlığını ve ayrıcalığını sürekli koruduklarını, değişip başkalaşmadıklarını, ancak geliştiklerini bildirdi. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Politika Haberleri