Babacan Bakoyanni ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan`ın New York temasları sürüyor

Bigpara Haber

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan`ın New York temasları sürüyor. Babacan, Birleşmiş Milletler`de katıldığı Afganistan ile ilgili toplantıdan sonra Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile bir araya geldi. Bakanlar, iki ülke ilişkilerinin daha da geliştirilmesi çağrısında bulundu.

CNNTURK

Görüşmede, iki taraf da hükümetlerinin son seçimlerde elde ettikleri başarıdan dolayı birbirlerini kutladı.
 
Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni`nin, Babacan`a, Ekonomik alandaki reformları bizzat siz yaptınız... Performansınızdan son derece etkilendim dediği öğrenildi.
 
Görüşmede Bakoyanni`nin, Babacan`ı Atina`ya davet ettiği ve Babacan`a Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis`in Türkiye`ye yapması beklenen ziyaretiyle ilgili çalışmaları birlikte hazırlamayı önerdiği de belirtildi. Bakanlar arasında ziyaretlerin tarihi konuşulmadı.
 
Bakoyanni`nin Babacan`a kuzeninin şehit olmasıyla ilgili haberden derin bir üzüntü duyduğu, başsağlığı dilediği ve Babacan`a Terörizmin her türlüsüne karşı olduklarını ve ellerinden gelen yardımı yapmaya, hazır olduklarını söylediği de öğrenildi.
 
Ali Babacan bu görüşmeden önce, Birleşmiş Milletler`de, Afganistan üst düzey toplantısına katıldı. Toplantıda, Babacan`ın Türkiye`nin Afganistan`daki askeri ve güvenlik alanları ile ülkenin imarına yönelik çalışmalarını anlattığı belirtildi.
 
Babacan Norveçli meslektaşı ile de görüştü
 
Babacan New York temasları kapsamında Norveç Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Stoere ile de görüştü.
 
Diplomatik kaynaklar, Norveç Dışişleri Bakanı Stoere`nin, Babacan ile özellikle tanışmak istediğini ve toplantıda birçok bölgesel konuda Türkiye`nin görüşlerine değer verdiklerini, Türkiye ile işbirliği yapma isteklerinin çok güçlü olduğunu söylediğini bildirdiler.
 
Görüşmede, Türkiye ile Afganistan`da ve NATO kapsamında işbirliğini dahada geliştirmekten yana olduklarını belirten Stoere`nin, Ortadoğu`nun da başka bir işbirliği alanı olabileceğini söylediği öğrenildi. 

Türkiye`nin, Ortadoğu barış süreciyle ilgili görüşlerini ve yaptığı katkıyı biliyoruz diyen Norveçli bakanın, Biz AB üyesi değiliz ama Türkiye`nin üyeliğini ciddi biçimde destekliyoruz dediği de aktarıldı.

Diğer Genel Haberleri