Baba Çalık’tan Erdoğan’a ’sıkıntıdayız’ mektubu

Bigpara Haber
Sabah-ATV’yi 1.1 milyar dolara satın alma adımıyla öne çıkan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’ın babası, Malatya’da kurulu Anateks’in Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çalık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, 2 bin işçimi ücretsiz izne çıkardım. 500 personelle çalışıyoruz. Ayda 2 milyon dolar zararımız var, işletmelerimi kapatmak zorunda kalacağım mektubu gönderdi.

ÖNCE
Türkmenistan’daki yatırımlarıyla adını duyuran, sonra enerji yatırımlarında öne çıkan, son dönemde de Sabah-ATV’ye 1.1 milyar dolarlık teklif verip, devralmayı bekleyen Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’ın babası, Anateks Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çalık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Sıkıntıdayım, işletmelerimi kapatmak zorunda kalabilirim mektubu gönderdi. İşletmeleri Malatya’da bulunan Mahmut Çalık, aynı mektubu Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Hazine’den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı’ya da iletti.

KAPATMAK ZORUNDA KALIRIM: Tekstil sektörünün duayenlerinden olan Mahmut Çalık, mektubunda yaşadığı sıkıntıyı şöyle dile getirdi: Tekstil sektöründeki sıkıntılar bu şekilde devam ederse, içimiz sızlayarak son elemanlarımızı da izine gönderip, tüm işletmelerimizi kapatmak zorunda kalacağız. Kapatmadan devam edersek, her ay 2 milyon dolar zarar ederiz. Gerek faiz oranlarının yüksekliği gerek döviz kurlarının düşük seyretmesi ve buna bağlı olarak kontrolsüz ithal iplik girişi bizleri çözümsüzlüğe itiyor.

AVRUPA’NIN TEKSTİL ÜSSÜ: Türkiye’nin 15 yıllık tekstil projesi düzenlemesi gerektiğini vurgulayan Muhmut Çalık, böylece Türkiye’nin Avrupa’nın tekstil üssü olacağını savundu. Mahmut Çalık, bunun gerçekleşmesi halinde bugünkü ihracat rakamının 5 katına çıkacağını anlatarak mektubunda Hatta bu üretim için Türk insanının sayısı yetmez, belki Mısır, Fas, Tunus gibi ülkelere de istihdam sağlarız dedi.

KEFEN BEZİ BULAMIYORDUK: Doğru projelerle sektörün elinden tutulmaması durumunda tekstilin söneceğini bildiren Mahmut Çalık, şunları aktardı: O zaman Türkiye kendi ihtiyacı olan tekstil ürünlerini iki üç kat pahalıya dışarıdan almak zorunda kalır. Geçmişte 5 metre kefen bezi bile üretemeyip, Amerika’dan getirmek zorunda kalıyorduk. O günlerden bugünlere gelebilmek için çok gayret gösterdik ve çok büyük yatırımlar yaptık. Maddi ve manevi bunca yatırımın bir çırpıda yok olmaması ve o eski zor günlere dönülmemesi için ilginizi bekliyoruz. Ben 68 senedir piyasanın içindeyim.

Camide ’cennet yolu’ yerine ekonomi anlatın

MAHMUT Çalık, torunu Hakan Akbulut’un Malatya’daki fabrikasının temel atma töreni sırasında yaptığımız görüşmede, Hocalar camide hutbe okuyup, vaaz verip cennet yolu gösteriyor. Hocaların camide ekonomi anlatması lazım. Eğer ekonomi düzgün olursa, din de mezhep de her yerde itibarlı olur. Atatürk nur içinde yatsın. Ne mutlu ki Türkiye’de demokratik laik düzeni kurmuş. Dünyanın en güzel düzeni.

Ağlamak için değil Türkiye için yazdım

ANATEKS Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çalık, Başbakan ve ilgili bakanlara gönderdiği sıkıntıdayım mektubunun sonuna küçük bir not ekledi. Mahmut Çalık, 68 yıllık sanayici olduğuna dikkat çekerek, Bunları ağlamak için değil, Türkiye için yazıyorum dedi.

Çağlayan’ın önünde Fındıklı’ya okuttu

ANATEKS Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çalık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektubu daha önce Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapan AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı’ya vererek, ulaştırmasını rica etti. Fındıklı, Mahmut Çalık’ın mektubunu Başbakanlık Özel Kalem’e bizzat ilettirdi. Mahmut Çalık, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın geçen hafta Malatya’ya yaptığı ziyareti de değerlendirip, fabrikasındaki

Diğer Genel Haberleri