Ayın tek, yılın son ihalesi

Hazine çarşamba günü yapacağı 101.8 trilyon liralık iç borç geri ödemesi öncesi yarın 12 ay vadeli tahvil ihalesi gerçekleştirecek.

Bigpara Haber
Hazine, iç borç geri ödeme yükünün son derece hafiflediği aralık ayındaki tek borçlanma ihalesini yarın gerçekleştiriyor.

Hazine çarşamba günü yapacağı 101.8 trilyon liralık iç borç geri ödemesi öncesi yarın 12 ay vadeli tahvil ihalesi gerçekleştirecek. İhalede 100 trilyon liraya kadar net borçlanma öngörülüyor. Hazine`nin yarınki ihalesi 25 Ekim`de satılan 14 ay vadeli tahvillerin azalan vade ile yeniden ihracına yönelik bulunuyor. Hazine söz konusu ihaledeki borçlanmanın alt limitini daha önce sıfır olarak açıkladığı için gelecek olan teklife göre borçlanmaya gitme olasılığı da bulunuyor.

Yarınki ihalede satılacak kağıtların valörü, 101.8 trilyon liralık geri ödemenin yapılacağı çarşamba günü başlıyor. Kağıtların vadesi ise 12 Aralık 2001`de dolacak.

Geri ödemede rahat ay

Hazine`nin bu ayki geri ödeme yükü, önceki aylara göre oldukça düşük düzeyde bulunuyor.

Aralık ayında bugüne kadar toplam 95.1 trilyon liralık iç borç geri ödemesi gerçekleştiren Hazine`nin, çarşamba günü yapacağı 101.8 trilyon liralık itfa dışında perşembe günü de 5 trilyon liralık bir geri ödemesi bulunuyor. Böylece Hazine`nin bu ayki toplam geri ödemesi 201.9 trilyon liraya ulaşacak. Bu ödemelerin tümünü faiz oluşturuyor.

Hazine yarınki ihalede en fazla 100 trilyon lira borçlanacağı dikkate alındığında aylık borçlanmasının geri ödemesine oranı yüzde 50`yi geçmeyecek.

Diğer Ekonomi Haberleri