Aygün: Devleti Soyan 10 Bin Kişi Var

Bigpara Haber

Türkiye`de devleti 5-10 bin kişinin soyduğunu söyleyen Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, ‘‘Bu ülkeyi maalesef benim de içinde bulunduğum camia, siyasetçi, bürokrat ve işadamı sacayağı bu hale getirdi’’ dedi.

ATO tarafından ‘‘Tüm boyutlarıyla Naylon Fatura ve Yolsuzluk Ekonomisi’’ başlığı ile düzenlenen panelde konuşan Aygün, Türkiye`de artık yüzü maskeli, eli tabancalı kişilerin devletin kasasını soymadığını, bu soygunun yeni biçiminin naylon fatura biçiminde gerçekleştirildiğini bildirdi.

Türkiye`de devleti soyanların sayısının 5-10 bin arasında değiştiğini ifade eden Aygün, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan`ın, Yahya Murat Demirel ile ilgili yaptığı değerlendirmede (Bunlar binde bir) dediğini hatırlatarak, Bakan`dan bu konuda borcunu ödemesini istedi. Aygün, ‘‘Lütfen sayın Bakan 999 tane daha Yahya Murat Demirel istiyoruz. Çünkü bu ülkenin temizlenmesi lazım’’ dedi.

Yahya Murat Demirel`in aldığı paranın 1 milyar dolar civarında olduğunu kaydeden Aygün, ‘‘Bakan Tantan`ın sözlerine atıfta bulunarak, ‘‘Sayın Bakan binde 1 dediğine göre herhalde Türkiye`de 150-200 milyar dolar daha götürüldü’’ dedi.

Güneydoğu`da yaşayan vatandaşın günde 2 dolar ile geçindiğini belirten Aygün, vatandaşı 2 dolara mahkum etmeye kimsenin hakkı bulunmadığını, bundan ise ülkeyi yönetenlerin sorumlu olduğunu bildirdi.(HÜRRİYET)

Diğer Genel Haberleri