Aygaz Aygaz A.s. `nin 23.08.1999 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
17.08.1999 tarihinde meydana gelen deprem felaketi neticesinde yurt genelinde mevcut tesislerimizden sadece Yarimca Dolum Tesisimiz etkilenmistir.
Yarimca Dolum Tesisimizin:
Sirketimizin toplam dolum kapasitesindeki payi : %18
Sirketimizin toplam aktifleri icerisindeki payi : %13
Sirketimizin toplam cirosu icerisindeki payi : %18
tesisimizde kayda deger olarak tespit edilen, idare binasi ve pompa dairesi enerji hatlarinda hasar meydana gelmistir.
Tupras Izmit Rafinerisindeki tehlikeli durumun sona ermesinin ardindan pompa istasyonu calisir hale getirilerek 21.08.1999 tarihinden itibaren bu tesisimizde dolum faaliyetine baslanmistir. Calisamadigi donem icerisinde Yarimca Tesisimizden gaz alan bayilerimiz diger tesislerimize kaydirilarak talepleri karsilanmistir. Bu nedenle bir ciro kaybi meydana gelmemistir.
Tupras Izmit Rafinerisinin hizmet veremeyecegi donem icerisinde Tupras`in diger rafinerilerinden ve ilaveten gaz ithalatimiz da arttirilarak mevcut 4 LPG gemimizle Yarimca Tesisimize LPG ikmal imkani mevcuttur.
Gerekli izinler alindigi taktirde gaz ikmali saglanacaktir. Gemilerimizin diger gaz sirketlerine de hizmet vermesi sozkonusudur.
Deprem felaketinin, diger ticari faaliyetlerimize tespit edilmis bir olumsuz etkisi ve depremden ciddi bir hasar goren istirakimiz yoktur.
Tum tesislerimizin riski Koc Allianz Sigorta A.S. tarafindan teminat altinda olup sadece Yarimca Tesisimizin sigorta tutari 6, 7 trilyon TL`dir. " (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri