Aycell, Netaş`a ilk siparişini verdi

Bigpara Haber
Aycell`in, kablosuz ekipman alımında Nortel Networks/Netaş`a ilk siparişini verdiği bildirildi.

Nortel Networks/Netaş`tan yapılan açıklamaya göre, Aycell, GSM 1800 mobil telekomünikasyon şebekesinin genişletilmesi için Nortel Networks/Netaş ve Palmet konsorsiyumu 3 yıl içerisinde 145 milyon dolarlık yatırımı öngörüyor. Bu miktarın yaklaşık 94 milyon doları, altyapı ekipman ve servisleri için Nortel Networks/Netaş`tan sağlanacak.

Anlaşma çerçevesinde, Nortel Networks/Netaş, baz istasyonları ve ilgili ekipmanların yanı sıra proje yönetimi, teknik destek, eğitim, bakım ve onarım, mühendislik ve satış sonrası hizmetlerini verecek.

Nortel Networks/Netaş Genel Müdürü M. Sait Gözüm, kablosuz ağlardaki deneyimlerinin sağladığı optimum maliyet ve performans içeren bir çözümü Aycell`e sunuyor olmaktan memnun olduklarını kaydetti.

Aycell Genel Müdürü Fahrettin Aydın da, yıl sonu itibariyle yaklaşık 2 milyon abone hedeflediklerini vurgulayarak, kaliteli, güvenilir ve katma değerli hizmetlerle abone sayısını arttıracaklarını bildirdi.

35 yıldır telekom altyapısının gelişiminde önemli rol oynayan Nortel Networks/Netaş ile bu projede birlikte çalışmaktan yüksek beklentileri olduğunu belirten Genel Müdür Aydın, Aycell`in emin adımlarla ve süratle hedefine ulaşmasında, Nortel Networks/Netaş`ın teknoloji, çözüm ve servislerde sahip olduğu uzmanlığın önemli payı olacağını vurguladı.

Diğer Teknoloji Haberleri