Avrupa'nın ikinci devi olacak

Peugeot ve Citroen markalarının üreticisi Fransız PSA Group, Opel'i 2,3 milyar dolara satın aldığını açıkladı.

Bigpara Haber

Fransız PSA Group, Avrupalı rakibi Opel'i General Motors'tan 2,3 milyar dolara (2,2 milyar euro) satın almak için anlaştığını açıkladı. Peugeot ve Citroen markalarının üreticisi olan Fransa merkezli PSA Group bu satın alma sonrasında pazar payında rakibi Renault'yu geçerek Avrupa ikinciliğine yükselecek.

Avrupa otomotiv pazarının liderliğini halen Volkswagen grubu elinde bulunduruyor. 

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN..

Haberin Devamı

PSA ve General Motors Avrupa biriminin toplam satış gelirleri geçen yıl 71.6 milyar euro olurken, sattıkları araç sayısı da 4.3 milyon adeti buldu. PSA CEO'su Carlos Tavares yaptığı yazılı açıklamada, "Opel-Vauxhall'un toparlanmasının vereceğimiz destek ile belirgin bir şekilde hız kazanacağına inanıyoruz" dedi.

ANLAŞMANIN DETAYLARI

Anlaşmayla General Motors'a bağlı Opel ve Opel'in Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren şirketi Vauxhall, Peugeot Citroen grubuna katılacak. Anlaşmaya göre General Motors, Opel'in üretim tesisleri karşılığında, 650 milyon eurosu nakit ve 670 milyon eurosu da PSA hisseleri olmak üzere toplam 1.32 milyar euro alacak. PSA ayrıca, BNP Paribas ile ortak olarak Opel'in finansman kolu için de 900 milyon euro ödeyecek.

Diğer Ekonomi Haberleri