Avrupalı İlaç Devlerine Deutsche Bank Tırpanı

Bigpara Haber
Avrupalı ilaç devleri, Deutsche Bank’ın portföyünden çıkarıldıktan hemen sonra borsada yüzde 8’e varan değer kaybına uğradı.


Avrupa’nın en büyük ilaç şirketlerinin hisseleri, Alman Deutsche Bank’ın çarşamba günü ilaç hisseleri portföyünü boşaltması nedeniyle düşüşe geçti. Dünyanın ikinci büyük bankası olan Deutsche Bank’ın ilaç sektörü hisselerindeki ağırlığını azaltması, ilaç sektörünün devlerinde yüzde 8’e varan günlük kayıplara neden oldu. ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs’ın, Deutsche Bank’ın ardından sektör hisseleri hakkında uyarıda bulunması hisselerdeki düşüşü hızlandırdı. Goldman Sachs, yayımladığı raporda hisselerin gelecek beş yılda getirecekleri kazancın yüzde 11 oranında olacağı tahmininde bulundu. İlaç sektörü hisseleri geride kalan beş yıl içinde yatırımcısına ortalama yüzde 14 kazandırmıştı. Deutsche Bank’ın portfoyünü yeniden düzenlemesi ve Goldman Sachs’ın uyarısı sonucunda Fransız ilaç firmaları Sanoi - Syntelebo yüzde 7.9 ve Aventis yüzde 5 değer kaybetti. Sektörün en büyüklerinden Roche yüzde 2.8 oranında değer kaybına uğrarken, Novartis de yüzde 4.3 değer kaybetti. Almanya’da ise Schering yüzde 3.2 ve İsveç - İngiliz ortaklığı olan AstraZeneca yüzde 4.5 oranında kayba uğradı.


BANKALARA YÖNELİN

Deutsche Bank, Avrupa piyasalarına yönelik yayımladığı son yatırımcı rehberinde ise finans hisselerine yönelme tavsiyesi yaptı. Banka raporda, Şu an için bankacılık sektörü hisselerinde agresif alım için erken olsa da, ABD’de faiz oranlarının düşme eğilimini göz önüne alarak 2001 yılının ilk yarısında banka hisselerinin avantaj sağlayacağına inanıyoruz diye yazdı. Deutsche Bank, bankacılık sektörü içinde de yatırım bankaları hisselerini en avantajlı konumda gösterdi. (MİLLİYET)

Diğer Genel Haberleri