Avrupa Parlamentosu Devralmaya Son Verdi

Bigpara Haber
Avrupa parlamentosu Avrupa Birliği`nin devralma yasasına ilişkin tartışmalı değişiklikleri onayladı. Böylece, AB`de hasmane devralma dönemi sona erebilecek. Bu değişiklikler hasmane devralma hedefi olan bir şirketin hissedarlarına danışmaksızın savunmaya geçebilmesine izin veriyor. Bu kararlar AB hükümetleri ve Avrupa Komisyonu`nun itirazına uğrayacak. Ancak bir uzlaşma durumunun olup olmadığı bilinmiyor. Devralma yönetmeliği 10 yıldan bu yana tartışılıyordu. Avrupa Komisyonu, takip edecek olan uzlaşma döneminde, AB hükümetleri ve parlamentoları arasında herhangi bir uzlaşma olmaksızın, bu önlemin ortadan kalkacağından korkuyor.


Finansal lobi hizmetlerinden birisi, Daha fazla siyasi uzlaşmanın zamanı değil. Herkes bu yönetmeliği istiyor, ama böyle bir yönetmeliğin varlığı hiç olmamasından daha fazla zarara mal olabiliyor, dedi. Komisyon değişikliklere karşı sert bir mücadele verdi. Yetkililer bu değişikliklerin yönetmeliğin ana hedefini saptırdığını söylüyor. Bu hedef hissedarların korunması ve yatırımcıların eşit muamele görmesi. AB iç piyasa komiseri Frits Bolkestein hayal kırıklığına uğradığını belirtiyor: Komisyon durulma süreci sırasında bir uzlaşma elde etmeye çalışacak...ancak konsey tarafından kabul edilen bu tür temel değişiklikler teklifini kabul edilmesini riske atıyor.


İşçi Partisi`nden Avrupa Parlamentosu üyesi Arlene McCarthy değişikliklere karşı oy kullandı: 10 yıldan bu yana süren bir müzakerenin ters sonuç vermesini ve 10 dakikalık bir müzakereden sonra Avrupa parlamentosu tarafından çökertilmesini kabul edemeyiz. Değişikliklerin çoğu Alman Hıristiyan Demokrat Partisinden AB parlamentosu üyesi Klaus - Heiner Lehne tarafından teklif edildi. Lehne AB şirketlerinin ABD`den gelecek hasmane devralmalara karşı kendilerini koruyabilmeleri konusunda kaygılıydı. (FİNANSAL FORUM - FİNANCİAL TİMES)


Diğer Genel Haberleri