Avrupa ‘Meydan’ Savaşına 465 Milyon Dolarlık Cephe

Bigpara Haber

Çelebi Yer Hizmetleri`nin de aralarında bulunduğu Avrupa ve İsrail`deki 6 şirket, Avrupa havaalanlarında güçbirliği yapmak üzere ‘Aviance’ adlı bir şirket kurdu. Toplam ciroları 465 milyon doları bulan şirketlerin çatısı altında birleştiği Aviance`ın yönetimine Murat Öztürk de girdi.

ARALARINDA Çelebi Yer Hizmetleri A.Ş.`nin de bulunduğu 6 yer hizmetleri şirketi, Avrupa meydan savaşına aynı cepheden girmek amacıyla ‘‘Aviance’’ adlı bir pazarlama şirketi kurdu. Şirketin kuruluş sözleşmesi Cenevre`de imzalandı. Çelebi Yer Hizmetleri Genel Müdürü Murat Öztürk, Aviance`ın Kontratlar Direktörlüğüne getirildi. Şirketin sözcüsü Peter O`Boyle, ‘‘7 ülkede 34 havaalanını kapsayan bir güçbirliğine girdik. Şimdilik hedefimizde daha çok Avrupa`daki havaalanları var. Daha sonraki dönemde diğer kıtalar da gündeme gelecek’’ dedi.

Avrupa havaalanları pazarında yaşanan yeniden yapılanma, Fransa`dan Alyzia, İngiltere`den GHI, İsrail`den Laufer Aviation, İspanya`dan Euro Handling, İsviçre`den Jet Aviation ve Türkiye`den Çelebi Yer Hizmetleri`ni biraraya getirdi. Altı şirketin yöneticileri, uzun süren görüşmelerden sonra, Avrupa`daki dev şirketlere karşı ortak hareket etme kararı aldı. Altı şirketin yöneticileri, Avrupa meydan savaşına güçlü girebilmenin yolunu ‘‘Aviance’’ adlı ortak pazarlama şirketini oluşturmakta buldu. Şirketin merkezinin Londra`da olması kararlaştırıldı.

365 MİLYON DOLAR CİRO

Aviance`ın kuruluşuna GHI`dan Peter O`Boyle, Alyzia`dan Jean-Yves Valin, Laufer Aviation`dan David Laufer, Euro Handling`den Robert Kay, Jet Aviation`dan Urs Zorn ile Çelebi`den Murat Öztürk imza koydu.

Şirketin kurucu sözcüsü Peter O`Boyle, Aviance çatısı altında biraraya gelen 6 şirketin toplam yıllık cirolarının 465 milyon doları bulduğunu belirtti. O`Boyle, Aviance adıyla ilk konratlarını bu ay sonunda yapabileceklerini bildirdi. O` Boyle, şunları söyledi: ‘‘Benim başında bulunduğum İngiliz GHI`nin hizmet verdiği pazarlar arasında Afrika da var. Dolayısıyla Türkiye, İsviçre, İspanya, İngiltere, İsrail, Fransa ve Afrika`daki toplam 34 havaalanında hizmet veren bir işbirliği söz konusu. Bu 34 havaalanında verilen hizmetin boyutlarını anlatmak için şu örnekleri verebilirim: Bu havaalanlarında yılda 200 bin uçak hareketi, 30 milyon yolcu ve 45 milyon bagaj söz konusudur. Aviance`ın kurucusu 6 şirket, kendi coğrafyalarında çok başarılı. Şimdi bu başarıyı, tüm Avrupa havaalanlarında pazar payımızı birlikte artırmada kullanacağız.’’

Büyük balıklara karşı birleştik

Aviance`ın kurucularından Çelebi Yer Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Murat Öztürk, bu pazarlama şirketini kurmalarının gerekçesini şöyle açıkladı: ‘‘Aviance`da kurucu olan şirketlerin yöneticileri ile çeşitli platformlarda sık sık buluşuyoruz. Son üç yıldır özellikle Lufthansa ve Swissair`in yer hizmetleri şirketlerine karşı nasıl daha güçlü duruma gelebileceğimizi konuşuyoruz. Sonuçta Aviance`ı kurmaya karar verdik. Bir anlamda büyük balıklara karşı güç birliği yaptık. Müşterilerimizin karyısına Aviance şapkasıyla çıkıp pazarlığımızı yapacağız. Aviance`ın aktifi olmayacak, çünkü birlik amaçlı bir pazarlama şirketi bu. Aviance, hem pazarlamada, hem alımlarda bize önemli avantajlar sağlayacak.’’ (HÜRRİYET)

Diğer Piyasa Haberleri