Avrupa Merkez Bankası faizleri indirebilir

AMB'nin mart ayında mevduat faizlerini düşürmesi bekleniyor.

Bigpara Haber

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Mart ayında halihazırda negatif olan mevduat faizlerini daha da düşürmesi beklenirken, varlık alımlarını artırma ihtimalinin de olduğu belirtiliyor.

Reuters anketine katılan 19 Euro Bölgesi işlemcisinin tahminlerinin medyanına göre, AMB'nin bir sonraki toplantısında varlık alımlarının aylık bazda 60 milyar euronun üzerine çıkartarak para politikasını Mart ayında daha da genişletme olasılığı yüzde 50. AMB Başkanı Mario Draghi geçtiğimiz hafta yaptığı bir basın toplantısında, para politikasının Mart ayında daha fazla gevşetilmesinin muhtemel olduğunu ve yönetim kurulunun harekete geçme konusunda görüş birliği içerisinde olduğunu belirtti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

AMB'nin Aralık ayında gerçekleştirdiği toplantının sonrasında yapılan bir ankette bunun 2016 yılında gerçekleşme şansı yüzde 20 olarak görülmüştü.

Ankete katılan 19 ekonomistten 15'i AMB'nin mevduat faizini Mart ayında 10 baz puan daha düşürerek eksi yüzde 0.3'e çekmesini bekliyor. Reuters'in haberine göre; geçtiğimiz hafta yapılan bir ankete katılan 25 işlemciden 14'ü bunun Mart ayında muhtemel olmadığını söylemişti.

Diğer Ekonomi Haberleri