`Avrupa krizine karşı B planı hazır`

Şimşek: Türkiye gibi yüksek büyüme potansiyeline sahip bir ülkeye fon akışının devam edecektir

Bigpara Haber

Şimşek, `Türkiye gibi yüksek büyüme potansiyeline sahip bir ülkeye fon akışının devam edeceğine inanıyorum` dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AB krizine karşı Türkiye`nin her zaman için bir B planı olduğunu söyledi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile Avrupa Politika Merkezinin düzenlediği Türkiye-AB: Ortak Çıkarların Yeniden Değerlendirilmesi toplantısında konuşan Şimşek, Türkiye`nin ihracatının yarısının, gelen turistlerin yüzde 60`ının, yabancı, küresel doğrudan yatırımların yüzde 80`inin AB kaynaklı olduğuna işaret ederek, Dolayısıyla bizim AB ile ekonomik anlamda çok güçlü bir entegrasyonumuz söz konusu dedi.

`AB`de, özellikle Euro Bölgesinde bazı ülkelerde, şu anda kamu borç sorunu olduğuna dikkat çeken Şimşek, AB krizine karşı Türkiye`nin her zaman için bir B planı var dedi.

Şimşek şunları söyledi: Mali disiplini sürdürüyoruz; dalgalı kur sistemi Türkiye`nin şokları absorbe etmesine önemli katkı sağlıyor. Kurdaki değişim önümüzdeki dönemde cari açığı olumlu etkileyecek.

Makro finansal temellerimiz çok sağlam. Kamu finansman dengeleri sağlıklı, bankacılık güçlü, esnek kur sistemi var; bu da bize bir manevra alanı sağlıyor.

Önümüzdeki dönemde Türkiye`ye küresel doğrudan yatırımların Avrupa`daki sıkıntılara rağmen artacağını düşünüyorum. Türkiye gibi yüksek büyüme potansiyeline sahip bir ülkeye fon akışının devam edeceğine inanıyorum.

Türkiye`de TCMB, gelişmiş ülke merkez bankalarının aksine, para basmadı hatta son dönemde çekmeye başladı; bu anlamda Türkiye hazırlıklı ve ihtiyatlı.

Diğer Genel Haberleri