Avrupa Birliği'den anlaşmasız Brexit hazırlığı

Avrupa Birliği'nin, Brexit anlaşmasının gelecek hafta İngiliz parlamentosunda reddedilmesi halinde, bu ülkenin AB'den ayrılışı için gereken acil durum hazırlıklarını yapmakta olduğu bildirildi.

Bigpara Haber

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, "İngiltere parlamentosundaki tartışmaların sonucunu görmemiz gerek" dedi. Dombrovskis, "Hükümet ile bir anlaşmaya vardık. Bu anlaşmanın uygulanacağından emin olmak istiyoruz. Buna paralel olarak da her türlü beklenmedik durum için gerekli planlamayı yapıyoruz" şeklinde belirtti.

İngiltere Başbakanı Theresa May geçen hafta AB liderleriyle vardığı Brexit anlaşmasını parlamentodan geçiremeyebilir.

Haberin Devamı

MAY: BREXİT GERÇEKLERİNİ SAKLAMADIK

Bu arada May, AB'den çıkış anlaşması konusunda hükümete verilen hukuki tavsiyeleri parlamentodan saklamadığını söyledi.

İskoçya Ulusal Partisi lideri Ian Blackford bugün parlamentoda yapılan görüşmelerde May'e, anlaşmada "güvence hükümleri" olarak adlandırılan maddeler uyarınca Kuzey İrlanda AB ortak pazarında kalırken, neden İskoçya'nın bundan yaralanmadığını sordu.

May ise milletvekillerine, "Brexit anlaşmasının gerçeklerini bu meclisin üyelerinden saklamadık" dedi. Haberin orijinali için tıklayınız: ÖNEMLİ: Bu haber, linkleri yukarıda belirtilen haber ya da haberlerden derlenmiştir. Tam çevrilmiş metin olmayabilir.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Diğer Ekonomi Haberleri