Avro Bölgesinde güven endeksi son 7 yılın dibinde

AB`de ortak para kullanan 15 ülkenin dahil olduğu Avro Bölgesi`nde ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında son 7yılın en düşük seviyesine geriledi

Bigpara Haber
AB`de ortak para kullanan 15 ülkenin dahil olduğu Avro Bölgesi`nde ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında son 7yılın en düşük seviyesine geriledi.

AA

AB Komisyonunun verilerine göre Avro Bölgesi ekonomik güven endeksiTemmuz ayında, bir önceki aya göre 5,3 puan düşüşle 89,5 puana indi.

Ekonomik güven kaybı tüm sektörlere yansırken güven endeksindeki düşüş Avro Bölgesi`nin büyük ekonomilerinden İtalya`da 9,6 puan, Fransa`da 4,7puan, Almanya`da 4,2 puan ve Hollanda`da 3,9 puanı buldu.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) enerji ve gıda fiyatlarının sürüklediği enflasyonun orta vadede yüzde 2 seviyesinin altı olarak belirlediği hedefini oldukça aşması karşısında uzun bir aranın ardından 3 Temmuz`daavro gösterge faizini çeyrek puan artışla yüzde 4,25`e yükseltmişti.

AMB, geçen yıl yüzde 2,7 büyüyen Avro Bölgesi ekonomisinin durgunluğagirmese de hızının bu yıl yüzde 1,8 ve 2009`da yüzde 1,5`egerileyeceğini tahmin ediyor.

Diğer Genel Haberleri