Atamada büyük pazarlık

Bigpara Haber
Telekomünikasyon Kurumu`na yapılacak iki kişilik atama Kemal Derviş`le MHP`yi bir kez daha karşı karşıya getirdi. Bakan Derviş, Ulaştırma Bakanlığı`nın belirlediği Hüseyin Edis ve Faruk Cömert isimleriyle ilgili kararnameye imza atmadı. Derviş, yakın çevresine de `Bu imzalar için bir süre bekleyelim` dedi.

Hazine Müsteşarlığı ve Ulaştırma Bakanlığı kulislerinde bu konuda çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Kemal Derviş, bu iki isme karşılık BDDK Başkan Vekilliği`ne kendisinin önerdiği Teoman Kerman`ın atanmasını bekliyor. MHP, Derviş`in bu talebini daha önce reddetmişti. Şimdi Derviş`in, `Önce BDDK ataması yapılsın. Ardından Telekomünikasyon Kurumu`na atamaları imzalayalım` görüşünde olduğu belirtiliyor. MHP`nin BDDK Başkan Vekilliği için Kemal Çevik ismini gündeme getirdiği vurgulanıyor. Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, `Atamalar bizim yetkimizde. Zaten Derviş`in bu konuda bir itirazı yok` dedi. Hazine Müsteşarlığı`nın üst düzey bir yetkilisi ise şöyle konuştu: Sayın Derviş, koalisyon protokolüne çok dikkat ediyor. MHP`nin yetkisine itirazı yok. Kriz beklentisi içinde olmak son derece yanlış.

MHP ısrar edecek

Atama krizinin MHP cephesinde ise tam bir kararlılık var. MHP`liler, Hüseyin Edis ve Faruk Cömert isimlerinde ısrar edecekler.

Diğer Genel Haberleri