Ataer Enerji Santralı Büyüyor

Bigpara Haber
Ataer Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Akgün: -2. Ünitenin Yapımı Devam Ederken, 3. Ünitenin Proje Çalışmalarına Başladık -Sermayemizi 1,5 Trilyondan, 3,5 Trilyon Liraya Çıkaracağız


İZMİR (A.A) - 30.12.2000 - İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi`nin enerji ihtiyacını karşılamak için kurulan, Ataer Enerji Santralı`nın, kapasitesi büyütülürken, sermayesinin de artırılacağı bildirildi. Ataer Enerji Otoprodüksiyon Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Akgün, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, 2. ünitenin yapımı devam ederken, 3. ünitenin proje çalışmalarına başladıklarını söyledi. Akgün, nafta kullanarak enerji üreten 1. üniteden çıkan buharı enerjiye dönüştürecek 2. ünitenin, bir çevrim santralı olacağını bildirdi. 1. ünitenin kapatesinin 43 megavat olduğunu, ikinci ünitenin de 27 megavat gücünde olacağını belirten Akgün, İlk aşamada, yeni ünitenin 13 megavatı devreye girecek. Böylece kapasitemiz 56 megavata ulaşacak. 2. ünitenin diğer yarısı ise 3. ünite yapıldığında devreye girecek dedi. 3. ünitenin de 43 megavat olarak planlandığını ve Ataer`in toplam 113 megavatlık kapasiteye ulaşmasını hedeflediklerini anlatan Akgün, Bu kapasite, Karşıyaka ilçesinin çektiği enerjiye eşittir. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi`nde, halen 44 megavat enerji tüketilmektedir diye konuştu.


2. ÜNİTE 15 NİSAN`DA DEVREYE GİRECEK...

Akgün, 2. ünitenin 15 Nisan`da devreye gireceğini, proje çalışmalarına başlanan 3. ünitenin ise 1 yıl içinde ihale edileceğini kaydetti. Ufuk Akgün, buhar çevrim ünitesi için 18 milyon euroluk yatırım yapıldığını, santral tamamlandığında, 60 milyon dolarlık yatırım yapılmış olacağını bildirdi. Santralın halen nafta ile çalıştığını, ancak nafta maliyetinin doğalgaza göre yüksek olması nedeniyle tam kapasiteyle üretim yapılmadığını belirten Akgün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yüksek maliyet sorunumuza çözüm üretmedi. Bakanlıktan gelecek çevabı bekliyoruz. Bu arada tesisi günde 5 saat çalıştırıyoruz. 3. ünite yapılıncaya kadar İzmir`e doğalgazın geleceğini umuyoruz. Doğalgaz olunca, 1. ünitenin de naftadan dönüşümünü yapacağız dedi. Ataer Enerji`nin, sermayesini 1,5 trilyondan 3,5 trilyona çıkaracaklarını da bildiren Akgün, Şubat ayı sonuna kadar sermaye artırımı kararı çıkar. Ortaklarımızın rüçhan haklarına öncelik vermek suretiyle sermaye artırımında bulunacağız diye konuştu. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi`ndeki 495 işletmenin, Ataer enerjinin ortakları olduğunu belirten Akgün, kapasite ve sermaye artırımıyla şirketi iyi bir duruma getirdikten sonra sermayesini halka açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Diğer Piyasa Haberleri