Asya’nın bitcoin finans merkezi: Singapur

Singapur Merkez Bankası’nın tutumuna göre bitcoin yükselişine devam edecek

Bigpara Haber
Yatırımcılar ‘Ölü kedi sekmesi’ olabileceğini düşünürken bitcoin şu sıralarda 750 dolardan işlem görüyor. Singapur Merkez Bankası’nın tutumuna göre bitcoin yükselişine devam edecek.

14 ile 20 Aralık arasında yatırımcıları korkutan bir düşüş yaşayan bitcoin 18 Aralık’ta 500 dolara kadar düşmüştü. Sonrasında hızlı toparlanan bitcoin, yatırımcıların akıllarına ‘Ölü kedi sekmesi olabilir mi?’ sorusunu getirdi. 21 Aralık’tan beri yavaş yavaş yükselen bitcoin önce 600 dolara, sonra da 700 dolara ulaştı ve bugünde BTC-e de 750 doları gördü.

Yasak üstüne yasak

Bitcoin, getirilen her yasak sayesinde daha çok tanındı. Önce Çin ardından İskandinavya’nın getirdiği yasaklamalar, bitcoin ’in duyulmasını ve daha geniş kitlelere yayılmasını sağladı. Buna rağmen yaklaşık 22 bin kullanıcısı olan btc-e.com’un üye sayısı 9 bin 546’ya geriledi.

BITCOIN İLE İLGİLİ TÜM VERİLERİ VE HABERLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

Singapur’dan bitcoin’e yeşil ışık!

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

23 Aralık 2013 tarihinde Coin Republic’ in (Bitcoin Singapur Borsası) yaptığı açıklama BTC’nin grafiklerde bir süre daha tırmanacağına işaret etti. Coin Republic, Merkez Bankası ile yazışmalarına dayanarak sitesinden açıklama yaptı. Şirketlerin mal ve hizmet alışverişinde sanal para kabul etmelerinin kendi kararlarına bağlı olduğunu belirtti.

David Moskowitz’ in açıklamasında; ‘Singapur’un yıllardır süre gelen serbest ticaret politikası öne çıkan finans ve ticaret merkezi olmasını sağladı. İleri görüşlü devletimiz, beklenmedik bir kararla Asya Kıtası’nın bitcoin finans merkezi olmaya karar verdi’ dedi.

‘Çin’in finansal seddi’ olarak nitelenen yasaklamalar çerçevesinde mağdur olan Çin vatandaşlarının, paralarını Singapur’da harcayabilecekleri öngörüldü.  Bitcoin’in kabul görmesine büyük katkı yapan Singapur Merkez Bankası, Asya Kıtası’nın bitcoin Finans Merkezi olmak istiyor.

Kaynak: techinasia.com

Diğer Gündem Haberleri