Asya hisseleri kazançlarını artırdı

Asya hisse senetleri bugün değer kazanarak haftayı artıda bitirmeye hazırlanırken, petrol fiyatları üretim kısıntılarının genişletileceği beklentileriyle beraber kazançlarını artırdı. New York borsası, ABD'nin perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin hisselerindeki sert düşüşle günü kayıplarla tamamladı.

Bigpara Haber

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.1 yükselerek bir önceki seansta test edilen iki yılın en yüksek seviyesinin yakınlarında seyrederken, haftalık bazda ise yüzde 1.8 artıda. Japonya Nikkei endeksi ise erken işlem saatlerinde yüzde 0.4 geriledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

ABD hisseleri bazı büyük toptancıların beklentilerin üzerinde satış düşüşü açıklamasının ardından değer kaybetti. Hisse senetlerindeki düşüşe ABD'de devam eden siyasi gelişmeler de etki gösterdi.

ABD'de kovulan FBI direktörü James Comey'in yerine göreve gelen geçici direktör Andrew McCabe, Başkan Donald Trump'ın Comey'e yönelik "gösteriş budalası" suçlamasına karşı çıkarak, Trump'ın geçtiğimiz yılki başkanlık seçimi kampanyasının Rusya ile bağlantıları hakkında yürütülen soruşturmanın devam edeceğini belirtti.

Haberin Devamı

ABD'de dün açıklanan veriler, üretici fiyatlarının geçtiğimiz ay beklenenden daha iyi bir toparlanma gösterdiğini ve son beş yılın en büyük artışını gerçekleştirdiğini ortaya koydu.

Küresel piyasalarda yatırımcılar bugün ise sabah Almanya TÜFE, öğlen euro bölgesi sanayi üretimi ve öğleden sonra da ABD enflasyon ve Michigan tüketici güven endeksi gibi verileri takip edecekler.

NEW YORK BORSASI DÜŞÜŞLE KAPANDI

New York borsası, ABD'nin perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin hisselerindeki sert düşüşle günü kayıplarla tamamladı.

Haberin Devamı

Dow Jones Sanayi Endeksi 23,69 puan (yüzde 0,11) azalışla 20.919,42 puana gerilerken üç işlem günü üst üste yatırımcılara kaybettirdi.

Standard & Poor's 500 Endeksi 5,19 puan (yüzde 0,22) düşüşle 2.394,44 puana, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 13,18 puan (yüzde 0,22) değer kaybederek 6.115,96 puana geriledi.

ABD'deki perakende devlerinden Macy's hisseleri yüzde 17 değer kaybederken Target hisseleri yüzde 4 azaldı.  Piyasalar ve yatırımcılar, yarın açıklanacak ABD'nin nisan ayı perakende satış verisine odaklandı.

Diğer Borsa Haberleri