Asya borsaları ABD verileriyle geriledi... Avrupa borsaları karışık açıldı

Asya piyasaları haftanın ilk gününde ABD'den gelen verilerle düşüşte. Hong Kong ve Şangay'da endeks eksiyi gösterirken Tokyo borsası tatil nedeniyle kapalıydı. Avrupa borsaları ise haftaya karışık seyirle başladı.

Bigpara Haber

Hurriyet.com.tr / Ekonomi Servisi 

ABD istihdam verileri sonrası Fed'in erken faiz indirimi yapacağına dair umutların daha da azalmasının ardından Asya borsalarındaki kötü seyir bugün de devam etti. Asya piyasaları haftanın ilk gününde ABD'den gelen verilerle düşüşte. ABD istihdam verileri sonrası Fed'in erken faiz indirimi yapacağına dair umutların daha da azalmasının ardından geçen haftaki kötü seyir bugün de devam etti. 

İngiliz finans devi Barclays ekonomistleri, "2024'ün ilk haftası çelişkili veri sinyalleri getirdi. ABD'deki sağlam istihdam büyümesi, temkinli Fed tutanakları ve hala güçlü olan ABD ekonomisi, piyasaların agresif Fed faiz indirimi beklentilerine ilişkin şüpheleri artırıyor" diye açıklama yaptı. 

Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 1,5 düşüşle 16.286 puan seviyesinde. Şangay borsası ise yüzde 1,0 düşüşle 2.900 puan seviyesinde. Tokyo Nikkei borsası ise tatil nedeniyle kapalıydı. Piyasalar dikkatlerini açıklanacak olan ABD tüketici fiyat rakamlarına çevrildi.

AVRUPA BORSALARI KARIŞIK AÇILDI 

Avrupa borsaları ise Asya'daki kayıpların ardından karışık seyirle açıldı. Londra borsası güne yüzde 0,2 düşüşle 7674 puandan, Paris CAC 40 endeksi ise yüzde 0,1 düşüşle 7413 puandan başladı. Frankfurt DAX endeksi ise haftaya yüzde 0,2 yükselişle 16623 puandan başladı. 

 

Diğer Borsa Haberleri