Asya borsaları 15 ayın zirvesini gördü

Asya borsaları bugün 15 ayın zirve seviyelerini görürken, dolar ve ABD Hazine tahvil getirileri, Fed'in politika görünümünün beklendiği kadar şahin olmamasının ardından başladığı zayıf seyri sürdürdü.

Bigpara Haber

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.4 yükselerek 15 ayın zirvesine çıkarken, teknoloji ağırlıklı Kore hisseleri iki yılın zirvesini, Hong Kong hisseleri ise bir buçuk yılın zirvesini gördü.

Japon Nikkei endeksi ABD Hazine getirilerindeki düşüş ve ihracatçı hisselerindeki gerilemeden etkilenen finans hisselerinin etkisiyle yüzde 0.3 kayıp yaşadı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Asya borsaları, güçlü küresel ekonomik büyüme sinyallerinden destek bulsa da dünyanın en güçlü ekonomilerinin liderlerinin bir araya geldiği G20 toplantısında küresel ticaretin serbest ve açık olmasına dair bağlılıklarını bildiren bir söylemi terk etmesi ve gittikçe daha korumacı hale gelen ABD'yi kabul ettiği sinyallerini vermesiyle bu yöndeki endişeler arttı.

Wall Street'te ise hisseler yatırımcıların, Başkan Donald Trump'ın vergileri indirme ve ekonomiyi canlandırma planlarının daha önce tahmin edilenden daha uzun zaman alabileceği endişeleriyle geriledi.

Trump, Şubat ayında birkaç hafta içerisinde "çok önemli" bir vergi indirimi yapacağını duyursa da bu plana dair herhangi bir detay hâlâ açıklanmadı.

Diğer yandan Fed'in, Trump'ın politikalarının etkisiyle hızlanabilecek enflasyonu dizginleyebilmek için faiz artışlarını hızlandırabileceğine dair beklentiler de gittikçe azalıyor. Chicago Fed Başkanı Charles Evans dün yaptığı konuşmada bu yönde mesajlar vererek, bu yıl için iki faiz artışının daha muhtemel olduğunu belirtti. 

Diğer Borsa Haberleri