ASO, Birliklerden Şikâyetçi

Bigpara Haber
ASO Başkanı Zafer Çağlayan, Başbakan Ecevit ve ilgili bakanlara birer mektup göndererek, birliklerin bu yıl pamuk fiyatını yüksek belirlemesinin tekstil sanayicisini ihracat yapamaz hale getirdiğini söyledi.


Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, hükümete, bu yıl yüksek fiyat açıklayan pamuk birliklerini şikayet etti. Hükümetin zirvesine ayrı ayrı yazdığı mektubunda Çağlayan, bu yılki rekoltenin düşük olmasını fırsat bilen pamuk birliklerinin, fiyatı 1 milyon 90 bin lira ile dünya fiyatlarının üstünde belirlemesinin, tekstil sanayicisini ihracat yapamaz hale getirdiğini belirtti.


Zafer Çağlayan, bu amaçla Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Mesut Yılmaz, Devlet Bahçeli ve Hüsamettin Özkan ile Sanayi Bakanı Kenan Tanrıkulu ve Devlet Bakanı Tunca Toskay`a birer mektup gönderdi.Çağlayan mektubunda, tekstil sektörünün temel hammaddesinin pamuk olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam dedi: Tekstil ürünleri ihracatımızın büyük kısmı Avrupa ülkelerine yapılmaktadır. Son günlerde Euro ve bu kapsamda Avrupa ülkelerinin para birimlerinin değer kaybetmesi bu ülkelere olan ihracatımızı olumsuz etkilemeye başlamıştır. Yeni açılan 2000-2001 pamuk sezonunda pamuk birliklerinin, bu yılki rekoltenin düşük olmasını fırsat bilerek, yüksek fiyat açıklaması ve pamuk fiyatını 1 milyon 90 bin lira gibi dünya fiyatlarının üstünde belirlemesi tekstil sanayicisini adeta ihracat yapamaz hale getirmiştir. Çağlayan, yüksek fiyat politikası nedeniyle tekstil sanayicinin ithalata yöneldiğine işaret ederek, bu durumun dış piyasa fiyatlarının da yükselmesine yol açtığını belirtti. Zafer Çağlayan, hükümetten, binbir güçlükle kazanılan ihraç pazarlarının kaybedilmesine fırsat verilmemesi ve Türkiye`nin ithalata yönelerek döviz israfını önlemesi için pamuk birliklerinin uyarılmasını istedi. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Genel Haberleri