Aslan Lafarge Aslan Cimento A.s.`nin 23.08.1999 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Depremin Darica cimento fabrikamiz disinda hicbir tesisimize vermis oldugu hasar yoktur. Darica fabrikamizda ise gozle gorulen fiziki hasar olarak sadece sahil yolumuzdaki kirilma, catlak ve bozulmalar soz konusudur. Su anda boyle bir hasarin gercek anlamda ekspertizini yapabilecek uzmanlarin tamaminin deprem felaketinin yogun etkiledigi alanlarda olmasi, sirket olarak bu yolun faaliyetimizle hicbir dogrudan iliskisi olmadigindan dolayi bu hasarin boyutu belirlenmemistir. Mekanik olarak ise 4 cimento degirmenimizin birinde bir yatak kirilmasi, klinker firinimizin ise 1 metrelik tugla degisimi ve de firinin denge ayarinin yapilmasi su an icin tesbit edilmis problemlerdir. Halihazirda cimento uretim faaliyetimiz diger 3 degirmenimizle baslamis olup, gunluk cimento sevkiyatlarimiz da devam etmektedir. Tesbit edilen problemlerin giderilmesi ile ilgili calismalar baslamis olup normal sartlar altinda 10 gun icerisinde firinimizin da devreye girmesi beklenmektedir.
Ancak gerek yonetim olarak tamamen felaketin uzerine yogunlasmis olmamiz, gerekse is makinalarimiza mevcut kullanimlara ilave olarak daha ne kadar felaket bolgelerinde ihtiyac olacagina bagli olarak tum bu tarihlerde degismeler olabilir.
Tesislerimiz 697.353.000,-FF tutarinda sigortali olup ayrica 224.775.760,-FF`lik da kar kaybi sigortamiz mevcuttur.
Soz konusu hasarlarin faaliyetimize dogrudan bir etkisi olmayacagini dusunmemize ragmen, klinker bazinda bir uretim kaybi soz konusu olacaktir. Tabii ki degisen ic talep (3 ile 6 ay arasi ozellikle daralma) ve ihracat imkanlari dogrultusunda ciro da olumsuz etkiler olabilecektir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri