Asker`den Kürtçe Yanıtı

Bigpara Haber
MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun`un da katıldığı dünkü MGK toplantısında, ‘Kürtçe TV, üniter yapıyı zedeler’’ mesajı verildi.


Milli Güvenlik Kurulu, dünkü toplantısında, Kürtçe TV tartışmalarına ayrıntılı bir raporla karşılık verdi. PKK hakkında son verilerin de yer aldığı raporla, ‘‘Kürtçe TV, üniter yapıyı zedeler’’ mesajı verildi. MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun`un da katıldığı toplantıdan sonra yayınlanan ve ‘‘Kürtçe TV ve diğer isteklere olumlu görüş belirten bazı çevrelere yanıt’’ niteliği taşıyan 14 sayfalık raporda, PKK`nın siyasallaşma faaliyetleri ile bazı Avrupa ülkelerinin terör örgütüne verdiği destek gözler önüne serildi. Raporda Yunanistan`ın ‘‘Pontus faaliyetleri’’ ile PKK`nın Doğu Anadolu`daki faaliyetlerini azaltarak Güneydoğu`ya ağırlık vermesinin sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile aynı döneme denk gelmesine dikkat çekildi. Ardından da, ‘‘Tüm bunların Türkiye`nin demokratik eksikliklerinden kaynaklanan kaçınılmaz sonuç olarak görülmesi, Türkiye Cumhuriyeti`nin varlığını tehlikeye düşürebilecek derecede hatalı bir değerlendirmedir’’ vurgulamasına yer verildi.


PKK`nın Türkiye`den demokratik haklarını talep eden masum bir hareket olmadığının belirtildiği raporda, PKK`nın amacını açıklamak istemesede Kurtuluş Savaşı`nı örnek alarak ulus olma niyetinde olduğu vurgulandı. Raporda PKK ile ilgili şu verilere yer verildi: 5 bin silahlı PKK teröristi Türkiye sınırında bekliyor. PKK Türkiye`nin içinde ve dışında eleman teminini sürdürüyor. Terör örgütü Ermenistan ve Irak`ta yeni kamplar açıyor. Örgüt, dünya üzerinde 112 ülkede faaliyetlerini sürdürüyor. PKK, yedi Kürt enstitüsüne ek olarak İran`da da Kürt enstitüsü açmaya çalışıyor.Osman Öcalan çeşitli ülkelerdeki PKK bürolarını fazla olmayan bir süreçte ‘Kürdistan Elçiliği’ne dönüştürmek için uğraşıyor. (HÜRRİYET)

Diğer Politika Haberleri