Asıl sorun düşük kur değil yüksek faiz

Bigpara Haber
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kurun düşük seyretmesi konusundaki eleştirilerin muhatabının Merkez Bankası olmadığını, bu kurumların yıpratılmaması gerektiğini söyledi.

Dünya Gazetesi, Ankara Sanayi Odası (ASO), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve JTİ tarafından, düzenlenen ‘‘Türkiye Geleceği İhracattadır’’ konulu panelin açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, sorunun asıl muhatabının, üreten kesimlerin sırtına yük bindiren ‘‘kamu yönetimi’’ olduğunu savundu.

Bugün asıl problemin kurların seviyesi değil faiz oranlarının yüksekliği olduğuna vurgulayan Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘‘Döviz kurlarının bir ülkeye vereceği hasar, yüksek faizin vereceği hasardan büyük olamaz. Faizlerin düşmesi, hem reel sektöre, hem de ülke ekonomisine en büyük teşviktir’’ dedi. Faizlerin emirle düşmeyeceğini, emirle faiz düşürmenin 1994`te nelere yol açtığının görüldüğünü anlatan Hisarcıklıoğlu, faizlerin hükümetin iktisadi politikasının sonucu, ‘‘aynadaki görüntüsü’’ olduğuna işaret ederek, ‘‘Aynadaki görüntüye kızmanın bir yararı yoktur, önce kendimizi düzeltmeliyiz. Reform programı uygulanmalı, ekonomiye doğru sinyaller verilmeli’’ diye konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri