ASEM Zirvesi Başladı

Bigpara Haber


3 binden fazla polis, yaklaşık bin 500 kişinin, zirvenin yapıldığı konferans merkezine yaklaşmasını ve gösteri yapmasını engelledi.

Asya ülkeleri ve Avrupa Birliği liderlerinin Asya - Avrupa zirvesi (ASEM) dün başladı. Güney Kore Devlet Başkanı Kim DaeJung toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ASEM`in 3. toplantısının, yeni binyılda istikrar, refah ve kalkınma çerçevesinde Asya-Avrupa işbirliğinde sağlam bir temel oluşturacağı kanısındayım dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ise, Karşılıklı güven ve saygı temelinde aramızdaki diyalog, hem silahsızlanma ve güvenlik hem de hukuk devleti, ekonomik ve sosyal kalkınma gibi ortak kaygılarımızı ele almamıza olanak tanımalıdır. Bu diyalog, demokrasi ve insan hakları gibi ortak dilekler çerçevesinde olmalıdır dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Robin Cook, konuşmasında, Kuzey Kore ile doğrudan diplomatik ilişkiler sayesinde, özellikle bu ülkedeki insan hakları ihlalleriyle ilgili endişelerimiz konusunda doğrudan diyaloğa girebileceğiz diye konuştu.
İngiltere ve Almanya, Kuzey Kore ile diplomatik ilişki kurmayı planlıyorlar.

ASEM zirvesinde, iki Kore arasındaki uzlaşma sürecini güçlendirme amacını taşıyan Kore yarımadasında barış konusunda bir deklarasyonun onaylanması bekleniyor. (FİNANSAL FORUM)

Diğer Genel Haberleri