Arjantin`de politikacılar hızlı çıktı

Bigpara Haber
Krizin pençesindeki Türkiye 15 yasa, 15 günde çıkmaz tartışmalarıyla meşgulken, Arjantin durgunluktan çıkabilmek için hızlı davranıyor. Arjantin`de Kongre`nin üst kanadı Senato, 33 aydır durgunluğun yaşandığı ülke ekonomisini kurtarmak için cumhurbaşkanına geniş yetki veren Rekabet Yasası tasarısını onayladı. Senato`da 12 saat süren tartışmanın ardından yapılan oylamada tasarı 4`e karşı 50 oyla kabul edildi. Rekabet Yasası, Arjantin Cumhurbaşkanı Fernando de la Rua ve yeni Ekonomi Bakanı Domingo Cavallo`ya, vergi düzenlemeleri, gümrük vergilerinde reform, , federal kuruluşların yeniden yapılandırılması, kamu kuruluşlarında bürokrasinin azaltılması konusunda çok büyük yetkiler tanıyor.

Bir yıllık yetki
Cavallo, yetkilerin, Büyük miktarlara varan dış borcun azaltılması, üretimin artırılması, gümrük ve vergilerde değişik yaparak yatırımcılar için cazip koşullar oluşturulması için bir yıl süreyle kullanılacağını`` söyledi. Yasa tasarısının Senato`da görüşüldüğü saatlerde yüzlerce işçi Rekabet Yasa tasarısını protesto etti. Kongre`nin alt kanadı Temsilciler Meclisi tasarıyı 3 gün süren şiddetli tartışmaların ardından önceki gün onaylamıştı.

Bu arada kredi derecelendirme (reyting) kuruluşları Moody`s ve Fitch ekonomideki durgunluğun ve daralmanın borç ödemelerini riske soktuğu gerekçesiyle Arjantin`in kredi notunu düşürdü.

Diğer Genel Haberleri