Aria ve Aycell`e tek lisans verilecek

Telekomünikasyon Kurumu birleşmelerine izin verdiği Aycell ve Aria`nın mevcut GSM lisanslarının geri alınarak tek bir lisans verilmesini kararlaştırdı

Bigpara Haber
Telekomünikasyon Kurumu birleşmelerine izin verdiği Aycell ve Aria`nın mevcut GSM lisanslarının geri alınarak yeni ve tek bir lisans verilmesini kararlaştırdı.

Telekomünikasyon Kurumu, dün yaptığı toplantıda birleşmelerinde sakınca görmediği Aria ve Aycell`e, birleşmenin hangi koşullarda gerçekleşeceğine ilişkin bir yönetmelik önerisi gönderdi.

Telekomünikasyon Kurumu`ndan bir yetkili, Aycell ve Aria`nın lisanslarının mevcut GSM 1800 lisanslarının geri alınacağını, birleşmeyi sağlamak üzere kurulan TTI şirketine yeni bir lisans verileceğini ve şirketle yeni bir imtiyaz sözleşmesi imzalanacağını kaydetti.

Yetkili, 0505 arama koduyla faaliyet gösteren Aycell ile 0555 arama kodunu kullanan Aria`nın birleşmesinin ardından altı ay içerisinde arama kodunun tek bir numaraya indirileceğini söyledi. Yetkili yeni şirketin 0505 veya 0555`ten birini kullanabileceği gibi bunların dışında yeni bir arama koduyla da yoluna devam edebileceğini vurguladı.

Birleşme sonrası arama kodunun değişmesiyle birlikte ilgili aboneyi eski koduyla arayanlara belli bir süreyle abonenin yeni numarası sesli biçimde bildirilecek. Telekomünikasyon Kurumu yetkilisi, birleşme sonrası oluşacak şirkete 300 milyon dolar aktarılmasını da öngören Bakanlar Kurulu prensip kararının bağlayıcılığı ve hukuki geçerliliği konusunda Danıştay`dan görüş istediklerini ancak Danıştay`ın bu konudaki görüşünü henüz bildirmediğini kaydetti. (Hürriyet)

Diğer Teknoloji Haberleri